3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

16 augustus Bedrijfsbezoek Dik Tromschooltje en Molen de Breek

Geplaatst op:

Dik Trom

Onder stralende omstandigheden hebben leden van Zeevang ondernemers op 16 augustus een bezoek gebracht aan het schooltje van Dik Trom te Etersheim, gevolgd door een netwerkborrel bij het bezoekerscentrum Molen de Breek ook te Etersheim.

Aan de aanwezigen werd door mw. Jetty Voermans uitgebreid stilgestaan over het ontstaan van het beroemde schooltje in Etersheim en natuurlijk over meester Johan C. Kieviet, die in zijn jaren dat hij daar meester was de eerste boeken over de avonturen van Dik Trom schreef.
Op 27 oktober 2013 is door de 90-jarige kleindochter het gerestaureerde schooltje geopend, nadat vele jaren hiervoor vergeefs was gepoogd het in verval zijn pand te herstellen. Uiteindelijk lukte dit toch via de ‘stichting Stadsherstel Amsterdam’, sponsors uit de eigen gemeente en niet te vergeten een grote groep vrijwilligers.
Het landelijk beroemde schooltje heeft net als vroeger één klaslokaal. Door de oude schoolbanken, een potkachel, nostalgische schoolborden en klompen onder de kapstok waan je in vroeger tijden als je daar bent. Meester Kieviet was daar onderwijzer van 1883 tot 1902. In de naastgelegen onderwijzerswoning schreef hij zijn eerst boek over Dik Trom, een ondeugend jochie met een hart van goud. Wie heeft eigenlijk de boeken van Dik Trom niet gelezen? In de grote boekenkast in het sfeervolle leslokaal staan verschillende uitgaven van Dik Trom, maar ook vele andere door meer Kieviet geschreven boeken van meester.

Molen de Breek

Na afloop gingen de leden van ZO! naar de Molen de Breek, de meeste op de fiets, om even gezellig met elkaar na te zitten met een heerlijke ambachtelijk gemaakte tomatensoep en smakelijke broodjes en drankjes. Van de mogelijkheid met elkaar te netwerken werd druk gebruik van gemaakt.
Toen de eindtijd in zicht kwam werd de lucht wel erg donker, maar gelukkig bleef het bij een paar druppeltjes dat viel.

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign