3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Amsterdamse Havensafari, een wereld op zich…

Geplaatst op:

We verzamelen op pier 13 bij de IJ-kantine met een groep van rond de 50 leden en aanhang. Een markante oude passagiersboot ligt op ons te wachten. We vertrekken in westelijk richting het Noordzeekanaal op.

Langs het bekende Kraanspoor en indrukwekkende Dockship door naar de Hembrug. Hier stappen we af voor een rondleiding met uitleg over de Artelerie Inrichting (Hembrugterrein). Een wandeling langs oude gebouwen en het plofbos. Hier werd vroeger munitie vervaardigd, getest en opgeslagen. De gehele indeling en architectuur was gebaseerd op de veiligheid. In al die jaren van productie is er dan ook nooit een ongeluk gebeurt. Tegenwoordig is stadsherstel bezig met herontwikkeling en restauratie en vestigen verschillende horecagelegenheden zich hier.


We vervolgen onze tocht. Aan boord worden we verwend met een borrel en hap. Vanaf het dak van de boot hebben we een prachtig uitzicht. Op cabarateske wijze word door de safarigids verteld over de verschillende goederen stromen, historische waarden en gevestigde bedrijven. Kolen, soja, zand, metalen, auto’s, cacao en nog veel meer. Zo is de haven de grootste overslagplaats van benzine (petroleum) in Europa. Amsterdam is de vierde grootste haven van Europa. Het bied direct 35.000 arbeidsplaatsen en indirect nog eens ruim 100.000.

 

Tussen alle miljoenen tonnen overslag zie je vanaf het water een hyper moderne en bruisende skyline groeien van kantoren en woontorens. Een ontwikkeling die nog lang niet klaar is. Na drie uur varen meren we weer aan bij de IJ kantine. Er staat een borrel klaar, het zonnetje schijnt naar binnen en we worden lekker rozig. Iedereen zoekt een plekje en er wordt lekker gekletst of ge-netwerkt. We verschansen ons aan een prima 3-gangen keuzemenu waarna we langzaam aftaaien.

We vonden het een gezellige en geslaagde dag en bedanken een ieder voor zijn aanwezigheid!

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign