3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Arjan Levers de ‘Pluim’ en Ron Rijser de Ondernemer van 2016

Geplaatst op:

 

pluim-2016_arjan-leversondernemer-2016_ron-rijser

Tijdens de gezellige en goed bezochte Nieuwjaarsborrel van ZO! in café Seevanck op vrijdag 6 januari j.l., blikte voorzitter Cajo Vroom in zijn Nieuwjaarsspeech terug op het jaar 2016 en vooruit naar 2017. “Het jubileumjaar werd in verband met het 20-jarig bestaan gevierd met een feest op 25 juni j.l. voor de leden en hun partners. Een Bedrijvenbeurs werd op 2 oktober j.l. in de MFA te Oosthuizen gehouden en waar zo’n 30 stands aanwezig waren, waaruit voorzichtig geconcludeerd kon worden dat in de toekomst wederom een Bedrijvenbeurs georganiseerd zou kunnen worden”, aldus onze voorzitter. Het jaar 2016 kon worden afgesloten met 115 leden!

Hierna nam Paul Walgering namens de jury voor de verkiezing van de Pluim- en de Ondernemer van het jaar 2016 het woord.
Nieuw was dit jaar, zo werd door Paul uitgelegd, dat bij de verkiezing van de Ondernemer van het jaar de vereiste criteria van de genomineerden in een video werd getoond, gemaakt door Wim Doets en zijn zoon. Een ander nieuwtje tijdens de uitreiking was dat de genomineerden die niet in de prijzen vielen voor hun nominatie ook een oorkonde kregen uitgereikt.

PLUIM van 2016
Toen was het de beurt aan de verkiezing voor de Pluim van 2016. De kandidaten die waren voorgedragen waren beoordeeld en is een keuze gemaakt. De winnaar voldeed volgens de jury aan de volgende omschrijving: ‘Een vakman die een aanhouder is, staat snel klaar voor niet alleen een collega ondernemer, maar net zo goed voor de oudere klant en heeft daarom door zijn kwaliteit een goede naam opgebouwd’.
Onder tromgeroffel werd de winnaar bekend gemaakt: ‘Levers-helpt’ van onze collega-ondernemer Arjan Levers.
Met plezier nam Arjan de bloemen en de oorkonde van Jan Rietvink, van het gelijknamige architectenbureau en de winnende Ondernemer van het vorige jaar, in ontvangst. Arjan was vergezeld door zijn partner Chantal Honkoop.

ONDERNEMER van 2016
Nu steeg de spanning, want wie zou dit jaar de Ondernemer van het jaar zijn. De genomineerden bleken De reclame Studio van Robert Swart & Randy Schouten,  HR Makelaars van Richard Herlé & Laura Ruys en Rijser Transport van Ron Ryser te zijn. Omdat alle drie de  genomineerden in feite winnaars waren, kreeg ieder bedrijf een mooie bos bloemen,  In deze video van ruim 10-minuten ging iedere kandidaat in op de gestelde vragen. Aan het einde van de video werd onder de gevraagde tromgeroffel de winnaar bekend gemaakt: Rijser transport van Ron Rijser.
In het voorgelezen juryrapport kwam nog eens helder naar voren, dat Ron een aantal jaren geleden keuzes had gemaakt in zijn bedrijfsvoering; dat al zijn vrachtauto’s rijden met Euro 6 motoren; dat Ron zich extra inspant voor de arbeidsgehandicapte om deze een volwaardige plek in het bedrijfsleven te geven, de zogenaamde “Special Forces”; Ron heeft een G-voetbalteam bij Wherevolgels te Purmerend; Voor zijn Special forces heeft hij bakfietsprojecten opgezet in Edam-Volendam, Purmerend en in Oosthuizen in samenwerking met Paul Vreeswijk van de Plus supermarkt. Daar worden de boodschappen bezorgd bij de klanten en dan met name bij de gehandicapte en de oudere inwoners van deze dorpskern.
Kortom, zo was te zien, glom Ron Rijser met naast hem zijn echtgenote Christy en kreeg hij uit handen van Jan Rietvink de grote wisselbokaal en de oorkonde uitgereikt.
Ron doet met zijn bedrijf later dit jaar mee met de verkiezing van de Ondernemer van het jaar voor de regio Waterland,georganiseerd door de VOWA.

Hierna was volop gelegenheid voor de aanwezigen de prijswinnaars te feliciteren en onderling met elkaar de gezelligheid op te zoeken en kon van een geslaagde Nieuwjaarsborrel worden gesproken.

 

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign