3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Bedrijfsbezoek Buisman Tuinmachines

Geplaatst op:

Zaterdag 23 juni was er voor de leden van de ZO! gelegenheid voor een bedrijfsbezoek; dit keer stond de deur open bij Buisman Tuinmachines. Er was inloop mogelijk vanaf 15.30 uur en het programma startte om 16.00 uur. Door veel leden werd de mogelijkheid benut, om eens bij een collega-ondernemer ‘in de keuken’ te kijken. Een mooie zomerse middag, veel mensen op de fiets en een hartelijk welkom, bij een mooi bedrijf op een relatief nieuwe locatie. Een leuke ontvangst met koffie, thee, of desgewenst ‘een frisje’.

Om 16.00 uur nam Koos Buisman het woord, om alle bezoekers iets te vertellen over zijn start, de verschuiving van landbouwmechanisatie naar verkoop en onderhoud van tuinmachines, de start op de eerste locatie aan het Oosteinde 59, en de ontwikkeling en bouw van het nieuwe bedrijfspand (en woning) aan het Oosteinde 67. Inmiddels is het bedrijf een v.o.f. waarin ook echtgenote Laura een grote rol speelt. Maar tevens een familiebedrijf waarin ook dochter en zoon hun bijdrage leveren.

Na dit stukje bedrijfs-geschiedenis werd de bezoekersgroep in tweeën  gesplitst, om een praktische indruk van het bedrijf te kunnen krijgen. Eén ronde gaf inzicht in de werkplaats, de wasstraat,  de verhuur-afdeling en de ontwikkelingen op het gebied van robot-maaiers en het ‘uitlezen’ van diverse tuinmachines m.b.t. reparatie of structureel onderhoud.

In een tweede ronde werd er een rondgang door de winkel gemaakt, waarin een breed assortiment aan machines, handgereedschap, werkkleding, Quads, meststoffen en bestrijdingsmiddelen. Tevens een zeer verhelderend verhaal over de verschillende brandstoffen en de onderlinge verschillen. Daarnaast nog wat informatie over de groeiende belangstelling voor accu-gereedschap. Duidelijk is, dat bij iedere klant ruim aandacht wordt besteed aan voorlichting en wensen-inventarisatie. Alleen op deze wijze gaat een klant tevreden naar huis, met een machine ‘op maat’.

Na de rondleiding was er nog voldoende gelegenheid voor een hapje, een drankje, en vooral een gezellig praatje met alle mede-ondernemers. De aangegeven eindtijd van ± 18.00 uur werd dan ook overschreden, maar het bleef nog lang gezellig. Dank aan de familie Buisman, voor de gastvrijheid en ontvangst.

Meer informatie over dit bedrijf kunt u vinden op buisman-tuinmachines.nl

 

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign