3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Duurzaamheidsbeleid Edam-Volendam: Denk mee en doe mee op 18 april aanstaande.

Geplaatst op:

De gemeenteraad vindt duurzaamheid een belangrijk onderwerp in de komende jaren 2017-2022. Na de fusie hebben we een nieuw duurzaamheidsbeleid nodig waarin de duurzame ambities van en voor onze burgers, bedrijven en de gemeentelijke organisatie worden verwoord.  Daarbij moeten we gaan werken aan landelijke opgelegde doelstellingen op het gebied van energiebesparing, energie zonder vervuiling, minder uitstoot van broeikasgassen, ons aanpassen aan een veranderend klimaat, en hergebruik van stoffen en afvalstoffen. Omdat we deze ambities samen moeten realiseren, willen we het beleid samen verder ontwikkelen. De inbreng van de bewoners ondernemingen, boerenbedrijven, verenigingen e.d. is onmisbaar. Alleen met uw inbreng kunnen we een uitvoeringsagenda opstellen die bij ons past.

Daarom nodigen wij alle burgers, bedrijven, agrariërs, verenigingen en maatschappelijke organisaties uit om op 18 april aanstaande mee te denken en mee te doen met het opstellen/uitwerken van het duurzaamheidsbeleid van onze gemeente.

18 april 2017 van 19.30 – 22.00 uur
Vergadercentrum Schepenmakersdijk 16 Edam.

Het vergadercentrum Schepenmakersdijk is goed bereikbaar per fiets. Indien u toch voor de auto kiest, dan kunt u deze parkeren op de algemene parkeerplaats aan de Ambachtstraat (bij Boon Edam). Vanaf 19.30 uur staat de koffie klaar bij het vergadercentrum Schepenmakersdijk. Na de opening door wethouder Runderkamp beginnen we met een korte presentatie over waar de gemeente nu staat, waar het gaat om onze duurzaamheidsprestaties. Daarna gaan we uiteen om in groepen aan verschillende thema’s te werken. Om 22.00 uur sluiten we de bijeenkomst af.

Thema’s

• Energie (besparen, duurzaam opwekken, energie zonder vervuiling) hoe krijgen we iedereen mee?
• Klimaat verandering – hoe kunnen we daar op anticiperen?
• Circulaire economie – van afvalstof tot grondstof, afval bestaat niet.
• Duurzaam toerisme – hoe ziet dat er uit in onze gemeente?
• Verduurzaming gemeentelijke organisatie – duurzame inkoop, duurzame gemeentelijke gebouwen, bij welke investeringen is de gemeente/gemeenschap gebaat?

Samen kom je tot de beste ideeën, bloemen voor het meest bruikbare idee. 

Graag horen wij van u wat inwoners, bedrijven en de gemeente kunnen doen om een ‘duurzame samenleving’ te worden. Uw beste ideeën vormen de bouwstenen voor ons duurzaamheidsbeleid. De allerbeste ideeën zullen worden uitgevoerd. Maar op de avond van de 18e zijn er al bloemen voor degene die het beste, leukste, meest inspirerende of bruikbare idee aanlevert.

Duurzaamheidsenquête 

Lukt het u niet om op 18 april aanstaande bij de avond te zijn, dan kunt u uw ideeën ook kwijt in de duurzaamheidenquête die binnenkort op de gemeentelijke website wordt geplaatst. Houd de gemeentelijke website in de gaten. Ook op de markt kunt u binnenkort onze enquêteurs tegenkomen.

U kunt uw input verder kwijt via info@edam-volendam.nl thema duurzaamheidsbeleid.

Wilt u verder aan de slag met het onderwerp duurzaamheid?
Wilt u na het bijwonen van de bijeenkomst op 18 april samen met andere burgers en bedrijven verder aan de slag met de verschillende duurzaamheidsthema’s? Laat dat dan weten op de 18e of via info@edam-volendam.nl ‘verder aan de slag met duurzaamheid’. Bij voldoende belangstelling kunnen de thematafels worden voortgezet.

 

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign