3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Goudeerlijke slager in Oosthuizen

Geplaatst op:

‘Kwaliteit liegt niet’, dat zijn de wijze woorden van Jasper Poldervaart. Sinds januari 2020 is hij de nieuwe eigenaar van slagerij Waterlant’s Weelde – Natuurvlees.nl. De Brabantse ondernemer heeft al helemaal zijn draai gevonden in Oosthuizen.

Jasper is geboren en getogen in Valkenswaard, maar was al vroeg regelmatig in Noord-Holland te vinden. ‘Vrienden van ons hadden een boerderij waar zij zelf kaas maakten en ik ging destijds wekelijks met ze mee om een handje te helpen op de Noordermarkt in Amsterdam. Hier is mijn liefde voor het vak ontstaan, want op de markt stonden ook slagers en van het een kwam het ander.’

21-jarige ondernemer


‘Het eerste slagersbedrijf waar ik aan de slag ging, was niks voor mij. Dat was een zo genoemde “grove slager”. Ik houd meer van het fijnere werk: puur, eenvoudig, dicht bij de bron en daardoor goudeerlijk. Mijn visie is en blijft dat kwaliteit nooit liegt. Ik heb bij meerdere slagerijen in de keuken gekeken en mijn ervaring opgedaan. In 2011 begon ik mijn eigen winkel in Amsterdam-Oost. Mijn ondernemersleven startte op 21-jarige leeftijd. Dit is een kleinschalig bedrijf waarbij het assortiment bestaat uit Frans vlees. We maken hier alles zelf. Ik vind dierenwelzijn heel belangrijk, zodat de dieren een goed leven hebben gehad en het vlees van excellente kwaliteit is. Ik reisde geregeld af naar Frankrijk om zelf bij de boeren te kunnen kijken.’

Jasper: ‘Ik vind dierenwelzijn heel belangrijk’

In 2019 kwam Jasper in contact met Jan Splinter, de voormalig eigenaar van Waterlant’s Weelde. ‘Ik vond het verhaal over zijn bedrijf zo ontzettend gaaf dat ik meteen interesse had om de zaak over te nemen. Nu kan ik nóg dichter bij de bron werken. We werken samen met 25 boeren uit de omgeving die het vee exclusief aan ons uitleveren. Waar ik me hard voor maak is dat het hele dier moet worden benut, want als iets me aan het hart gaat is het als er vlees moet worden weggegooid. Wij zijn verantwoordelijk voor een hele koe en daar moeten we netjes mee omgaan. Dat zal ook altijd mijn filosofie blijven.’

Brabantse worstenbroodjes

Klanten kunnen in de winkel in Oosthuizen terecht, maar ook via de webshop natuurvlees.nl waar zij hun bestellingen kunnen plaatsen. ‘Twee avonden per week brengen wij deze bestellingen bij de mensen thuis. We zoeken ook de samenwerkingen op, zoals met bakkers, groenteboeren en andere lokale winkels. Bakkerij Kees Gutter gebruikt bijvoorbeeld onze ham in de ham-kaas croissantjes. In de basis is er eigenlijk niks veranderd sinds ik de zaak heb overgenomen. We werken met vijftien mensen en iedereen heeft zijn eigen functie en specialiteit. Wat wel nieuw is, is dat er verse maaltijden aan het assortiment zijn toegevoegd. En de echte Brabantse worstenbroodjes zijn hier nu natuurlijk ook te koop. Ik vind het hier fantastisch en ben helemaal geaard, maar het Brabantse bloed zal nooit verdwijnen.’

Tekst: Roos Bähr | Beeld: Christy Rijser

 

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign