3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Ansje Priem van Ansje Bloemen

Geplaatst op:

Ansje Priem

Vraag van Astrid Hendriksz aan Ansje: Hoe sta je er voor en hoe ga je de toekomst in na de roerige periode achter je?

Antwoord Ansje: de afgelopen maanden zijn privé, emotioneel en zakelijk inderdaad erg onrustig en hectisch geweest maar het bedrijf moest door. Er is veel gebeurd na het wegvallen van Rolf die als een vader voor me was. We deelden samen erg veel en hadden veel steun aan elkaar. Ik zeg weleens we waren als: “Me and my shadow”. Gelukkig is alles nu in een rustiger vaarwater en kan ik me weer storten op mijn bedrijf.

Ansje Bloemen is gevestigd aan de Gildenweg 32 te Blokker maar Ansje is twee dagen per week te vinden op de markt bij het gemeentehuis in Oosthuizen. Ook levert ze de bloemen en bloemstukken bij de Plus van Paul Vreeswijk waar ze ook meerdere malen per week te vinden is.

Ansje is sinds september 2014 volledig eigen ondernemer en daarvoor was Ansje in dienst bij Rolf en werkte vanuit huis met de bloemen. De bloemen die worden verkocht zijn allemaal kakelvers vanaf de groothandel. Ansje durft daarmee wel te stellen dat ze op en top kwaliteit kan leveren. Dat wil ze dan ook meteen meegeven aan haar collega ondernemers. Blijf met je klant in gesprek, geef de klant aandacht en zorg dat je ze van dienst bent met kwaliteitsproducten. Op de markt in Edam maakt Ansje tijdens het interview dan ook diverse praatjes met haar klanten en geeft deskundig advies.

Ansje is met haar bloemenzaak in staat om aan bedrijven te leveren, bijvoorbeeld een bloemstuk voor op de balie of aan autobedrijven voor een boeket bij een nieuwe auto maar ook rouwwerk en trouwwerk. Dit valt allemaal voor Ansje te behappen in de zes dagen die ze per week werkt. Ansje werkt hard en regelt alles alleen. Ze heeft dan ook nog een gezin maar de moeder van Ansje past regelmatig op. Op die manier is het goed te combineren.

Op woensdag staat Ansje met haar kraam op de markt in Edam en op vrijdag en zaterdag is ze te vinden op de markt in Oosthuizen. De rest van de dagen zit het werk in voorbereiden van de markten, klaarmaken van bestellingen zoals rouw en trouwwerk maar ook de bedrijven die geleverd willen hebben. Ook zit er veel tijd in de inkoop van nieuwe bloemen en aanverwante producten maar gelukkig zegt Ansje dat alles goed te behappen is.

Ansje geeft aan dat ze met het wegvallen van Rolf wel een schakel mist waar ze regelmatig overleg mee had. Daarentegen kan ze nu wel haar eigen koers varen. Zo werd vroeger, onder leiding van Rolf, nog niet echt een groei doorgemaakt die Ansje wilde maar momenteel geeft het haar een extra stimulans om dat wel te doen en haar eigen koers te varen, ook al mist ze het overleg met Rolf wel: ”Hij had natuurlijk ook erg veel ervaring en dat valt soms wel tegen. Ik regelde wel al heel veel want Rolf was toch als 69 jaar oud en kon niet door blijven gaan. Helaas is daar een einde aangekomen. Rolf had graag gewild dat ik zo door zou gaan met zijn levenswerk”.

Ansje doet met haar bloemenzaak ook aan liefdadigheid. Zo schenkt ze regelmatig een bloemetje aan bejaardenhuizen waar ze een bingo houden bijvoorbeeld. Ook is er wekelijks een boeket voor de Woman of the match van de voetbal bij VV Oosthuizen. Ansje: “Ik ben altijd te porren om iets te geven aan een goed doel, als het maar niet te gek wordt”.

Wat Ansje leuk vindt aan haar werkt zijn natuurlijk de bloemen maar daarnaast ook de mensen die bij haar komen. Ze maakt graag een praatje en ziet mensen in de loop der jaren terugkomen. De kinderen die vroeger een lolly kregen komen nu ook allemaal met hun kinderen op de markt om een bloemetje te kopen.

Op de vraag wie we de volgende keer moeten interviewen moet ze wel even nadenken.
Uiteindelijk wordt dat: Paul Vreeswijk van Plus Vreeswijk te Oosthuizen.

Vraag van Ansje aan Paul: Paul, je hebt de winkel omgetoverd in een geslaagd project, wat staat er nog om je lijstje om te gaan veranderen in je winkel?

Ansje sluit af met een mooi bos pioenrozen voor mijn vrouw.
Albin Zwiers

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign