3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Foz Leloup van restaurant “de Oude School” te Warder

Geplaatst op:

Allereerst de vraag aan Foz van Joop Hennephof hoe ze eerste twee jaar achter zich laat en de toekomst tegemoet ziet. Foz antwoordt resoluut dat ze het niet had willen missen en dat het boven verwachting goed gaat met haar en haar bedrijf. Foz wil zich de komende jaren vol overgave blijven storten op haar mooie en gezellige onderneming. Tijd voor nieuwe dingen wordt voortdurend gezocht.

Foz is voor een groot deel opgegroeid in Warder, dus deze plaats is haar zeer bekend. Haar ouders zijn nog steeds woonachtig in Warder en zelf woont Foz met haar vriend Martijn boven restaurant “de oude school”. Samen hebben ze een kindje, genaamd Jimi. Jimi is inmiddels acht maanden oud. Ook dat had ze natuurlijk niet willen missen.

Foz geeft aan dat ze de middelbare hotelschool heeft gedaan en van daaruit is ze werkzaam geweest binnen diverse horecaondernemingen. Onder andere is Foz bedrijfsleider geweest bij het Mirror paviljoen in Monnickendam. Tijdens haar werk heeft ze in deeltijd nog de hogere hotelschool gedaan en afgemaakt. In het Mirror paviljoen heeft Foz jaren gewerkt en heeft haar ervaring van daar meegenomen naar haar eigen bedrijf. Met deze ervaring en de resultaten van haar studie heeft ze kunnen bereiken wat ze nu heeft.

Foz: “Ik ben zo gelukkig binnen mijn bedrijf, het loopt, we proberen optimaal te bedienen en de menukaart moet regelmatig, om de drie maanden, worden ververst. We hebben grote en kleine porties en we proberen ons naast het restaurant ook in het verenigingsleven te begeven. Bijvoorbeeld de biljartclub. Dan is het erg gezellig in “De oude school”, net als bij andere verenigingen. We zijn dus actief als restaurant, als kroeg en als soort van dorpshuis”. Zonder deze combi kunnen we niet bestaan en staan we middenin de gemeenschap van Warder.

 

Restaurant “De oude school” heeft een deels overdekt terras waarbij het pand in eigendom is van de stichting Cultureel Erfgoed Warder. Toevallig is haar vader de voorzitter van de Stichting. De stichting heeft uiteindelijk besloten om haar de kans te geven en zich te vestigen. Dat ging niet zonder slag of stoot want ze werd bij de eerste selectie zelfs vierde. Omdat de drie kandidaten voor haar er al snel

de brui aan gaven, kreeg ze toch de kans om haar eigen horecabedrijf te beginnen. Omdat ze vierde werd in eerste instantie, bleef de schijn van belangenverstrengeling met haar vader Henri, gelukkig achterwege.

Foz: “Als ik langs het pand reed, dacht ik altijd dat ik hier mijn bedrijf zou willen hebben, al zou ik er liever zelf gaan eten maar gelukkig sta ik nu zelf achter de bar en in de keuken. De mensen hier zijn gezellig, er is nooit onenigheid en ik voel me zeer zeker geaccepteerd als uitbaatster van “de oude school”.

Inmiddels heeft Foz al weer ruim twee jaar haar eigen horecabedrijf. Dit heeft zo gemaakt wie ze is, zoals ze zelf zegt. Foz is er gelukkig en voelt zich als een vis in het water wanneer de gasten het naar hun zin hebben en als het loopt zoals het moet lopen.

Op de vraag waarom ze geen architect is geworden is Foz duidelijk. Ik kan niet acht uur lang aan een tafel zitten tekenen. “Ik ben wel creatief en heb het in het verleden ook geprobeerd maar voel me beter in mijn restaurant. Ik zie veel plezier bij de mensen en het is zo leuk om veelal vaste gasten, het naar de zin te maken. Hier ligt dus mijn hart”.

Ik vraag aan Foz welk geheim ze heeft. Ze weet er geen direct antwoord op maar het restaurant zit niet voor niets vaak lekker gevuld, zowel in het weekend maar ook overdag als je langs komt fietsen voor een kopje koffie.

“De oude school” heeft inmiddels 11 parttime personeelsleden.

Wie moet de volgende keer worden geïnterviewd? Daar weet Foz meteen antwoord op. Dat is Anna Frederiks van “De Breek”. Ze spreekt Anna regelmatig waarbij ze ideeën uitwisselen en elkaar helpen daar waar nodig.

Anna, “de nieuwe schuur”, je 10-jarig jubileum, de “Summerbreek”. Hoe denk je er nu over met de tien jaar ervaring die je hebt?

Hartelijke groeten,
Foz Leloup en Albin Zwiers

Tekst: Albin Zwiers   |   Fotografie: Robert Swart

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign