3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Henk Boonstra van Interstate Audio te Warder

Geplaatst op:
Het eerste interview van dit jaar was, helaas nog telefonisch, met Henk Boonstra. Henk is eigenaar van Interstate Audio, gevestigd Warder 186a in Warder, gespecialiseerd in Audiodistributie. Henk is getrouwd met Paula en samen hebben ze twee dochters. Ze hebben kantoor aan huis, werkplaats aan huis en twee units aan de Ambachtsweg in Oosthuizen.

Henk is al vele jaren ondernemer dat is ontstaan uit hobby. Henk werd op jonge leeftijd gevraagd door de leden van de band Fruitcake, wie kent ze niet, om zo nu en dan eens te helpen maar al snel werd dat meer. Henk rolde in het vak van geluidstechnicus. Dat bleek een goede zet wat daar lag de basis voor het bedrijf dat hij nu heeft. Henk vertelt dan ook vol trots over zijn bedrijf. Mij werd al snel duidelijk dat het bedrijf een grote speler is in audio en visuele apparatuur. De grootste klanten zijn Audio Visuele installatiebedrijven maar een geluidstechnicus kan zeer zeker ook bij Henk terecht. Wie de website van Henk bezoekt ziet meteen een zeer groot klantenbestand door heel Nederland maar ook daarbuiten doet Interstate Audio zaken.

Henk: “Dat klopt, ik heb zelfs iemand in China zitten die voor me werkt. Om antwoord te geven op de vraag van Paul Maas, kan ik zeggen dat we ons door de huidige crisis heen proberen te slaan en dat lukt door hard te blijven werken maar ook door gebruik te maken van andere mogelijkheden en kansen. We hebben bijvoorbeeld een mooie opdracht mogen doen van een Rechtbank. Een klant van ons heeft daar AV apparatuur mogen installeren in zo’n 100 zittingszalen. Dat hebben wij mogen leveren. Die opdracht heeft ons bedrijf deels gered in 2020. Kijk eens naar kerken of crematoriums, die willen wel live streamen tegenwoordig. Wij hebben dus apparatuur die dat mogelijk maakt. Digitalisering gaat op dit moment bij heel veel bedrijven ontzettend snel. Dit komt mede door de coronacrisis waarin we zitten. Wat ik zeg, een crisis biedt mogelijkheden en verleg je kansen als je kunt”.  

Henk geeft aan dat zijn dochters Sanne en Esmee ook in het bedrijf werkzaam zijn al weet hij nog niet of ze het bedrijf zullen voortzetten. Overigens denkt Henk nog lang niet aan stoppen: “Ik ben pas 60 zeg en mijn werk is hobby. Waarom zou ik stoppen, ik ben nog lang niet klaar, met een hobby stop je niet snel”.

Henk is vele jaren geleden dus begonnen als geluidstechnicus van de band Fruitcake. Ze vroegen hem toen hij bij een discotheek achter de kassa zat om hand en spandiensten te doen. Dat wilde Henk wel en al snel bleek het een interessante wereld te zijn waarbij hij uiteindelijk het geluid voor zijn rekening nam. Henk: “Ik had wel aanleg, ben erg technisch maar ik leerde het vak op een keiharde manier. Als de drummer het geluid niet goed genoeg kon horen kreeg ik een drumstok naar mijn oren gesmeten. Als de zanger op de verkeerde toon zong, kreeg ik een glas bier naar mijn hoofd geslingers en die was niet om op te drinken zeg maar. Dit heeft wel gemaakt dat ik uiterst secuur te werk ging en wist uiteindelijk waar ik over sprak”.  Het geld dat Henk verdiende werd besteed aan investering in geluidsapparatuur waarmee hij zelfs het geluid deed van Rene Froger, Henk: “Toen was ie nog onbekend en waren De Toppers er nog niet hoor maar natuurlijk een mooie tijd om meegemaakt te hebben”.

Henk heeft dus nog geen zin om te stoppen met zijn bedrijf al zou hij weleens wat minder administratie willen. Administratie is niet de hobby van Henk en zou hij als eerste overboord gooien als het niet meer nodig zou zijn. Het zaken doen zit Henk in zijn bloed, hij doet veelal alle zaken vanuit het kantoor aan huis: “Op Warder 186a hebben we alles, de administratie en de werkplaats waar we een eigen technische dienst hebben. Omdat we zaken over de hele wereld doen moeten we weleens op onmogelijke tijdstippen present zijn en hoe lekker is het dan om in je badjas thuis op kantoor te zitten”.

Heb je tips is deze barre tijden? Henk: “Ga niet bij de pakken neerzitten, verleg kansen, werk aan je conditie, ga eens wandelen waardoor je soms op hele mooie gedachten komt. Blijf actief en maak van de gelegenheid gebruik dat er een crisis is. Wie weet komen er nieuwe plannen, ideeën of mogelijkheden”.

Wie mag ik de volgende keer interviewen?

Henk: “Ja dat wordt een dingetje. Dat wordt Bram Overmars sr. Ik wil weleens weten wat voor tips hij heeft als doorgewinterde ondernemer met ervaring van meerdere crises. Ik wil van hem wil tips voor jonge ondernemers. Ook ben ik wel benieuwd of hij mooie anekdotes heeft uit zijn ondernemersverleden.

Als Bram niet gaat lukken wil ik de generaties Simon Koning wel vragen hoe het ze in de toekomst zal vergaan met overdracht aan de nieuwe generatie Simon Koning”.  

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign