3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Het interview met Fred Kooij

Geplaatst op:

Fred Kooij

Vraag van Pieter Rol aan Fred Kooij:
Heej Fred, Gaat het lukken?? Je weet wat ik bedoel.

Fred:
Zeker gaat het lukken. Pieter doelt op de werkplaats die bij ons in aanbouw is. De verwachting is dat we per 01 oktober aanstaande kunnen draaien. We verzorgen dan totaal onderhoud, APK en (winter)banden.

Stelt u zich even in het kort voor, wie u bent, waar u woont en wat u doet?
Ik ben Fred Kooij van Fred Kooij Automobielen en Scooters. Ik ben 49 jaar oud en woon samen met Marga in Oosthuizen en heb twee kinderen.

Wanneer bent u uw bedrijf begonnen en hoe is dat ontstaan?
Ik ben mijn bedrijf begonnen in 1999 als autogroothandel. Sinds 2007 zit ik met mijn bedrijf aan de Ambachtsweg 13C te Oosthuizen. Voor ik voor mijzelf begon werkte ik al als autoverkoper en heb bij een dealerbedrijf gewerkt. De stap naar eigen ondernemer was dan ook zo gemaakt. Overigens nog iedere dag met veel plezier.

Waar is uw bedrijf gevestigd?
Op het bedrijventerrein in Oosthuizen aan de Ambachtsweg 13C.

Hoeveel personeelsleden heeft u in dienst?
Nog niemand. Binnenkort wel maar daar vertel ik zo meteen nog wel iets over.

Op welke manier heeft u bereikt wat uw bedrijf nu is?
Door afspraken na te komen, doen wat je zegt en zeggen wat je doet. Ik heb naar mijn klanten de service en kwaliteit dan ook hoog in het vaandel staan. Ik vind communicatie naar de klant toe erg belangrijk.

Hoe is de stand van zaken binnen uw bedrijf en in de nabije toekomst? 
Ik ben nu nog een eenmanszaak in de verkoop van auto’s, electrische scooters, (winter)banden. Maar…. Binnenkort komt daar ook totaalonderhoud en APK van auto’s bij. Daarvoor komt er binnenkort een uiterst goede en zelfstandige automonteur bij me werken. Dat is in ieder geval het begin van een leuke uitbreiding en wie weet wat er verder komen gaat.

Wat voor tips of trucs heeft u voor collega ondernemers in de vereniging en wat zou u hen mee willen geven? 
Wanneer je datgene doet wat je leuk vindt, straal je dat ook uit. Je moet niet verkopen maar adviseren en als ik naar mijn jarenlange ervaring kijk, werkt dat het beste en is de klant daarbij het meest bij gebaat.

Wat is uw mening over deze, voor sommigen, mindere tijden?
Je kunt overal het positieve uithalen, echt ondernemen. Een crisis biedt weer mogelijkheden. Je denkt bijvoorbeeld ook beter na voor je iets doet, je probeert je inkoopkosten laag te houden/krijgen. Je komt als ondernemers weer met twee benen op de grond. Zoek en benut nieuwe kansen hoe lastig dat ook kan zijn en kijk verder dan je neus lang is.

Wat wilt u de komende jaren bereiken?
Een leuke werkplaats bouwen en verder gaan met ondernemen.

Hoe denkt u dat te gaan doen?
Met de juiste mensen om me heen, zowel Prive als zakelijk. Ook is een frisse en professionele uitstraling belangrijk. En, zoals ik al zei, door goede communicatie naar de klant en de modernste apparatuur.

Wat verwacht u van de Zeevang ondernemersvereniging?
Dat ze een professionele uitstraling hebben en voor de gezamenlijke belangen opkomen, dus ook achter de mensen staan die het misschien iets minder hebben momenteel, althans straal dat uit. Ik verwacht discretie en objectiviteit.

Wat er verder er tafel komt!!
Fred geeft aan grote bewondering te hebben voor bijvoorbeeld iemand als Monica. Ze werkt als ondernemer, is vrijwilliger bij diverse verenigingen en ook nog een druk huishouden. Knap hoe ze dat doet, echt heel tof.
Overigens heb ik voor iedereen bewondering als iemand ergens goed zijn best voor doet. Ook voor de kleinste ondernemers of voor ondernemers die er weer bovenop komen.
Fred probeert ook het principe “eigen mensen eerst” te hanteren.
Bijvoorbeeld als je iets of iemand nodig hebt, kijk eerst binnen je eigen gemeente of ondernemersvereniging. Samen sta je sterk.

Kijk voor meer informatie over Fred Kooij Auto’s op: www.fredkooij.nl

Welk lid van de vereniging moeten we de volgende keer interviewen en wat zou u hem/haar willen vragen?
Martijn Verschoor van Pixel webdesign. Martijn, je bent net begonnen met je bedrijf en ik wil je graag een impuls geven via dit interview, kun je dat gebruiken?? Leg me uit, groet Fred.

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign