3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Het interview met Michael Lof

Geplaatst op:

Vraag van Marie Ferwerda aan Michael Lof:

Ik zou graag van hem willen weten, hoe hij in de huidige tijd het zelfstandig ondernemerschap ervaart:
Antwoord Michael: Nog steeds uitdagend. Ik zou alleen graag zien dat, ondanks de crisis, ondernemers meer gestimuleerd worden vanuit de regering. Ik heb soms weleens het gevoel dat je gestraft wordt voor hard werken (belasting bijvoorbeeld). Dat staat me weleens tegen.

Stel je even in het kort voor, wie je bent, waar je woont en wat je doet?
Ik ben Michael Lof, eigenaar van het gelijknamige installatiebedrijf aan de Ambachtsweg 5K te Oosthuizen. Sinds vorig jaar ben ik samen met Achim Numan het bedrijf  NL-convectoren gestart. Dat is een handelsonderneming in convectoren voor verwarming, koeling, ventilatie en lage temperatuursystemen. Deze brengen wij in Nederland, België en Luxemburg op de markt. Ik woon in Oosthuizen, ik ben de trotse vader van twee zoons (Mathijs van 3 jaar oud en Mark  van 1 jaar oud) en ik ben getrouwd met Marlies.

Wanneer ben je je bedrijf begonnen en hoe is dat ontstaan?
Ik ben begonnen in het jaar 1998. Het is ontstaan bij de verbouwing van de woning en het kantoor van Bert en Marie Ferwerda. Ze kochten toen het pand van de bakkerij waar nu Marie zit met haar administratiekantoor. Hier heb ik al het installatiewerk gedaan. Ik was toen nog maar19 jaar en Bert heeft mij toen geholpen met het starten van mijn onderneming. We bestaan dus inmiddels ongeveer 14 jaar.

Waar is je bedrijf gevestigd?
Aan de Ambachtsweg 5K te Oosthuizen.

Hoeveel personeelsleden heb je in dienst?
Ik heb geen personeelsleden in dienst. Ik maak regelmatig gebruik van ZZP-ers.  Mijn vrouw Marlies werkt tegenwoordig mee. Zij houdt zich bezig met de administratieve kant van het loodgietersbedrijf.

Op welke manier heb je bereikt hoe je bedrijf nu is?
Door hard en veel te werken, met heel veel plezier, een goede betrouwbare vaste klantenkring op te bouwen en door steeds nieuwe uitdagingen te blijven zoeken.

Hoe is de stand van zaken binnen je bedrijf en in de nabije toekomst?
Als NL-convectoren zoals nu blijft doorgroeien, zullen we personeel in dienst moeten gaan nemen. Dit geldt ook voor mijn loodgietersbedrijf. Momenteel zit ik op een omslagpunt om wel of geen personeel in dienst te nemen. De tijd zal leren hoe het gaat lopen en hoe het er verder uit gaat zien.

Wat voor tips of trucs heb je  voor collega ondernemers in de vereniging en wat zou je hen mee willen geven?
Zorg dat je je kennis op pijl houdt en zorg er voor dat je plezier houdt in je werk. Besteed genoeg tijd aan je gezin/familie en de leuke dingen in het leven in plaats van alleen je “hobby” (werk).

Wat is je mening over deze, voor sommigen, mindere tijden?
Je gaat verder kijken dan de activiteiten waar je bekend mee bent. Zodoende ook de nieuwe onderneming. In rustiger tijden kun je daardoor je voordeel halen om nieuwe dingen te realiseren. Ook door flexibeler te werken kun je voordelen halen. Sommige klanten verwachten dat je snel aan een opdracht kunt beginnen. Als je dat niet doet, gaan ze misschien naar een ander. Ook moet je zorgen dat je prijs-kwaliteit verhouding goed is/blijft.

Wat wil je de komende jaren bereiken?
Ik wil een goed evenwicht houden tussen beide bedrijven. Ik moet mijn aandacht dus verdelen zodat je beide bedrijven draaiende kunt houden en door kunt blijven gaan met de activiteiten. Natuurlijk probeer ik hiermee ook een groei te bereiken.

Hoe denk je dat te gaan doen?
Door het plan te volgen wat we hebben opgezet, door hard te werken en daar waar nodig hulp van anderen inroepen. Je kunt namelijk niet alles alleen doen.

Wat verwacht je van de Zeevang ondernemersvereniging?
Goede en leuke contacten opdoen en houden. Ook verwacht ik op de hoogte gehouden te worden van ontwikkelingen in en rond de gemeente. Ook uiteraard de gezellige uitjes.

Wat er verder er tafel komt!!
Ik zou graag zien dat er op het bedrijventerrein meer wordt gedaan aan een gezamenlijke beveiliging. Ik vraag me af waarom een afgesloten hek niet haalbaar is. Als we met z’n allen betalen, scheelt het een hoop ellende. Je kunt met (bedrijfsgebonden) keycards, een code of een sleutel gaan werken.
Nu zijn er weer een paar inbraken gepleegd en ik vind dat we daar samen iets mee moeten doen. Het is haalbaar maar dan moet iedereen mee doen.

Welk lid van de vereniging moeten we de volgende keer interviewen en wat zou je hem/haar willen vragen?
Erik Waaksma: Voel je je al een beetje thuis bij de Zeevang ondernemersvereniging en hoe ervaar je het lidmaatschap??

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign