3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Het interview met Pieter Rol

Geplaatst op:

Pieter Rol

Vraag van Saskia Wakker van Saskia’s Catering aan Pieter Rol van Frost Klimaattechniek:

Pieter, Hoe ervaar jij de crisis binnen jouw bedrijf en in je omgeving/klanten?
Antwoord Pieter: In mijn omgeving zie ik dat veel (kleinere) bedrijven met name in de horeca het moeilijk krijgen/hebben. Toch zijn er nog wel klanten die daar een uitzondering op zijn. Dat zijn veelal Chinese restaurants, die we als klant hebben, waarvan de jongere generatie restauranthouders enorm aan het vernieuwen zijn. Momenteel hebben we voldoende werk, hebben we geen reden tot klagen en zoeken we zelfs een monteur erbij. Het klinkt gek maar we hebben het tot op heden nog nooit zo druk gehad.

Stelt u zich even in het kort voor, wie u bent, waar u woont en wat u doet?
Ik ben Pieter Rol, mede-eigenaar van Frost Klimaattechniek uit Heiloo. We doen in klimaatinstallaties zoals airconditioning (luchtbehandeling) koel- en vriesinstallaties t.b.v. koelcellen en vriescellen. Maar ook grootkeukeninstallaties voor restaurants en bedrijfskeukens van kantoorgebouwen.

Ik woon op Kruiswoud 19 te Oosthuizen, ben getrouwd met Gerda en we hebben twee kinderen, een dochter (Romee) en een zoon (Rick).

Wanneer bent u uw bedrijf begonnen en hoe is dat ontstaan?
Op 01 februari 2006 ben ik samen met mijn compagnon Paul Dekker begonnen. Dat kwam doordat onze vorige werkgever in Purmerend failliet ging. Daardoor hebben we veel klanten over kunnen overnemen en zijn we begonnen onder onze eigen naam, Frost Klimaattechniek.

Waar is uw bedrijf gevestigd?
Frost Klimaattechniek is (nu nog) gevestigd aan de Spanring 18 in Heiloo en de holding heb ik op mijn woonadres.

Hoeveel personeelsleden heeft u in dienst?
2 personeelsleden in dienst. In totaal zijn we met z’n vieren inclusief Paul en mijzelf.

Op welke manier heeft u bereikt wat uw bedrijf nu is?
Reageren op de markt, proberen in te spelen op de vraag van de klant hoe vreemd die vragen soms ook zijn. In the picture blijven door servicegericht te werken. Daar praten mensen over en dan komt de rest min of meer vanzelf.

Hoe is de stand van zaken binnen uw bedrijf en in de nabije toekomst?
We zoeken momenteel een koelmonteur die ons wil komen versterken. Dan kijken we verder. We verwachten namelijk nog wel wat groei te doormaken. Dat komt omdat er signalen zijn dat een aantal collega bedrijven er mee willen/moeten stoppen. Daardoor zal het voor ons iets drukker worden is de verwachting.

Wat voor tips of trucs heeft u voor collega ondernemers in de vereniging?
Blijf jezelf, praat geen onzin en doe je best voor je klanten. Dat betaalt zich later terug. Ga ook breder in de markt, verkoop meerdere producten.

En wat zou u hen mee willen geven?
Laat niet over je heen lopen door klanten, wees eerlijk. Mooi weer verkopen willen we allemaal wel maar dat lukt niet altijd.

Wat is uw mening over deze, voor sommigen, mindere tijden?
Zorg dat je breder gaat, niet op één paard wedden. Waar A wegvalt, kun je meer met B gaan doen. We moeten ook niet te negatief blijven denk ik.
Dat is simpel gezegd en je moet ook wel wat geluk hebben.

Wat wilt u de komende jaren bereiken?
Gelukkig en gezond blijven, de zaak onder controle houden en een stukje uitbreiding. Zoals de druk nu is, wil ik dat graag houden. Onder een beetje druk werken is altijd goed ben ik van mening.

Hoe denkt u dat te gaan doen?
Vanwege uitbreiding van de werkzaamheden en personeel  gaan we binnenkort verhuizen. Dat gaat in mei aanstaande gebeuren en dan hebben we de werkplaats en het kantoor op één adres in Stompetoren in een nieuwbouw pand. Dat is toch weer een mijlpaal in mijn ogen. Op logistiek gebied kunnen we dan een grote slag maken.

Wat verwacht u van de Zeevang ondernemersvereniging?
Ik zou het leuk vinden om door de Zeevang Ondernemersvereniging nieuwe klanten te mogen begroeten. Ik vind de gezelligheid belangrijk en de alerts van het bestuur (bijvoorbeeld over de valse facturen die in omloop zijn), vind ik erg prettig.

Wat er verder er tafel komt!!
Pieter geeft aan dat hij al sinds 2007 bezig is met nieuwbouw in Stompetoren en had ook een aantal units gekocht maar omdat de ontwikkelaar failliet ging, is dat niet door gegaan. Na vijf jaar is het dan toch zo ver en gaan ze eindelijk verhuizen.

Welk lid van de vereniging moeten we de volgende keer interviewen en wat zou u hem/haar willen vragen?
Fred Kooij van Fred Kooij automobielen en scooters. Heej Fred, gaat het lukken?? Je weet wat ik bedoel……

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign