3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Het interview met Saskia Wakker

Geplaatst op:

Saskia Wakker

Vraag van John Bosma aan Saskia:

Waar geniet je het meest van tijdens je werk en welk hapje vinden de mensen uit Zeevang het lekkerst?
Ik geniet er van als ik mensen blij kan maken. Als mensen met volle tevredenheid huiswaarts keren, na een feestje, uitvaart of een levering van een buffet enzovoort dat doet me goed. Het lekkerste hapje is: “Mijn” carpaccio. Die is er altijd te kort.

Albin: Na het interview heb ik hem mogen proeven en hij is inderdaad overheerlijk.

Stelt u zich even in het kort voor, wie u bent, waar u woont en wat u doet?
Ik ben Saskia Wakker van Saskia’s Catering te Oosthuizen. Ik ben getrouwd met Gert en we hebben samen drie meiden: Merel van 13, Susan van 17 en Ellen van 19 jaar. Merel en Susan helpen me ook in de zaak.

Wanneer bent u uw bedrijf begonnen en hoe is dat ontstaan?
Om precies te zijn ben ik begonnen op 6 februari 2006. Ik heb daarvoor jaren in de horeca gewerkt, meerdere malen werd mij gevraagd: “kun jij niet een feestje voor ons doen”. Totdat dat er een heel concrete tussen zat die zei; “ik boek een feest en jij gaat voor je eigen”. Zo gezegd zo gedaan. Daarna was mijn bedrijf geboren.

Ik heb voor ik mijn bedrijf begon, onder andere bij “Het Wapen van Middelie”, Cultureel Centrum en “De Koggehoorn” gewerkt. Ik kom ook uit een ondernemersfamilie (M. Havik te Middelie) en kon natuurlijk niet achterblijven.

Waar is uw bedrijf gevestigd?
Westeinde 60 in Oosthuizen. Ik heb mijn bedrijf aan huis. Beneden heeft Gert de keuken voor me gebouwd en boven zit een kantoor annex bespreekruimte.

Hoeveel personeelsleden heeft u in dienst?
Ik heb zes personeelsleden op nul-uren basis. Die zijn flexibel inzetbaar. Iedereen kan zelfstandig werken, onze medewerkers hebben hart voor de zaak en voelen haarfijn aan wat de klant wil. Ze zijn gastvrij, gemotiveerd en doen er alles aan om de klant naar het zin te maken. Gezamenlijk geven we hier een visitekaartje mee af.

Op welke manier heeft u bereikt wat uw bedrijf nu is?
Door hard te werken en door 200% inzet en er voor te zorgen dat de mensen krijgen wat ze willen en wat er is afgesproken. Ieder feest of zelfs uitvaart is er één. Bij een uitvaart moeten we in korte tijd een grote service verlenen de mensen moeten gesteund en begeleid worden op een eerlijke en warme manier.

Na een feest tappen we vaak nog even door, en leveren we de gebruikte locatie weer schoon op, dat waarderen mensen erg. Het geeft ons voldoening om de volgende uitdaging weer aan te gaan.

Hoe is de stand van zaken binnen uw bedrijf en in de nabije toekomst?
Ik kan zeggen dat ik zeker niet zonder werk zit en dat er zelfs voor 2013 al boekingen staan. Ik merk niet veel van bezuinigingen.

Wat voor tips of trucs heeft u voor collega ondernemers in de vereniging en wat zou u hen mee willen geven?
Probeer zoveel mogelijk aan de wensen van de klant te voldoen. Het moet natuurlijk wel reëel zijn. Zorg er ook voor dat je de kwaliteit niet uit het oog verliest.

Wat is uw mening over deze, voor sommigen, mindere tijden?
Dat de horeca, zoals je het in de krant leest, het zwaar heeft, begrijp ik heel goed. De regeltjes en eisen zijn soms onmogelijk. Bij mij is dat iets minder omdat wij steeds op verschillende locaties werken.

Wat wilt u de komende jaren bereiken?
Met de personeelsleden die ik nu heb en m’n keuken wil ik graag nog 20 jaar door. Ik blijf zelf graag de touwtjes in handen houden.

Hoe denkt u dat te gaan doen?
Door up to date te blijven met lekkere recepten, goede kwaliteitsproducten gebruiken en een goede zorgeloze service aan de klant te verlenen. Daarbij is de “mond op mond reclame” het beste middel. Ook door regelmatig iets nieuws te proberen/proeven. Daarom ga ik zo graag uit eten. Kan ik inspiratie opdoen.

Wat verwacht u van de Zeevang ondernemersvereniging?
Een jonge enthousiaste vereniging. Helaas kom ik er weinig door tijdgebrek. Ook hoop ik dat de vereniging doorgaat met een stukje belangenbehartiging bij bijvoorbeeld de gemeente.

Wat er verder er tafel komt!!

De carpaccio uiteraard.

Welk lid van de vereniging moeten we de volgende keer interviewen en wat zou u hem/haar willen vragen?
Pieter Rol van Frost Techniek in Heiloo/Oosthuizen.

Pieter: Hoe ervaar jij de crisis binnen jouw bedrijf en in je omgeving/klanten?

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign