3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Het interview met Tim Maas

Geplaatst op:

Tim Maas

Vraag van Martijn:

Hoe gaat het met de camping, wat houdt je bezig en heb je nog toekomstplannen?

Natuurlijk Martijn, heb ik plannen voor de toekomst. We zijn alleen pas twee jaar onderweg met de camping, de focus ligt voorlopig op het waarborgen van de continuïteit. Ik wil het vak nog meer in de vingers krijgen, nieuw is wel dat wij naast de reguliere camping activiteiten, ons ook zijn gaan richten op groepen, evenementen en bijvoorbeeld zomerkampen.

Ik ben Tim Maas van Camping “De Eenhoorn” te Schardam.

We zitten aan de Burgerwoudweg 1 in Schardam. Dat is het straatje vanuit Etersheim gezien, richting Schardam, de dijk op. Ik run de camping samen met mijn vrouw Danny.

We hebben samen twee kinderen en we runnen de camping sinds twee jaar. Mijn vader, werkt ook nog steeds mee in de zaak en de overname is een proces van een aantal jaren. Camping de Eenhoorn heeft 145 plaatsen waarvan de meeste ”vaste plaatsen” zijn. Belangrijk voor Camping De Eenhoorn is de ligging, direct aan het Markermeer. Veel van onze klanten hebben dan ook een boot die ze direct vanaf de camping te water kunnen laten. We beschikken daarnaast over diverse zwemsteigers en het zwemgebied is afgebakend met een ballenlijn, wel zo veilig. De plaatsen zijn mooi ruim, en een groot deel van de  camping is autovrij.

Voor ik de camping had, woonden we in Aalsmeer en werkte ik als hoofd mobiliteit en logistiek bij de KLM. Toch heb ik de overstap gemaakt om de camping te gaan overnemen. Een hele stap maar ik heb er geen moment spijt van. Ik heb mijn werk nu aan huis en ben veel “thuis”. Overigens maak ik nu meer uren maar voelt dat niet zo.

We hebben geen personeel in dienst, we zijn een familiebedrijf. Als er hulp nodig is, doen we het met z’n allen. We doen voor 99% zelf maar we huren uiteraard weleens een bedrijf in voor specifieke werkzaamheden. Als dat gebeurt, probeer ik dat te doen uit “eigen mensen”, bedrijven uit de Zeevang.

Gedurende de zomermaanden is de druk bij ons het grootst, in de winter wat minder natuurlijk. In de zomer zijn we met de gasten bezig en in de winter zijn we bezig met onderhoud, bemiddeling in aan- en verkoop van caravans. Mensen denken weleens dat ik de hele winter vrij ben maar dat is dus zeker niet zo. Ons bedrijf gaat het hele jaar door.

Mijn vader heeft de camping opgebouwd en ik wil die lijn voortzetten. Het is zeker geen gespreid bedje waar ik in terecht kwam. Ik ben zelf overal verantwoordelijk voor maar heb met mijn vader wel een zeer goede adviseur die ik gebruik als ik mijn ideeën wil omzetten in daden.

De stand van zaken binnen ons bedrijf is goed. Ik vind dat je als campinghouder, beleving van je vak moet uitstralen, je moet de personal touch aan de klanten geven.

Er komen bij ons mensen uit diverse regio’s, zelf uit de buurt en zelf uit de gemeente Zeevang en Edam-Volendam. We zitten aan het water en mensen komen of voor het water, of voor de natuur of omdat ze zo gehecht zijn aan de camping vanwege de rust.

Wat ik mijn collega-ondernemers mee wil geven is dat je zoveel als mogelijk moet handelen vanuit de ogen van de klant, in ons  geval, de gast. Wees niet chagrijnig maar vriendelijk en zorg daarbij voor een uiterst goede eerste indruk waardoor de klant bij jou blijft en niet naar een ander gaat.

In deze, wat mindere tijden, vind ik dat bedrijven op hun hoede moeten zijn, klappen moeten kunnen opvangen maar wel weer doorgaan naar het volgende project.

Wat ik de komende jaren wil bereiken is een leuke camping houden en daarbij de klantvriendelijkheid nog verder uitbreiden. Ik wil dit unieke bedrijf draaiende houden en  alleen maar beter worden. Daar werken we als familie keihard aan.

Hoe ik dat wil gaan doen is door hard te blijven werken, vriendelijk blijven naar de klant en de persoonlijke benadering verder uitbreiden. Overigens, we wonen op de camping, houd ik wel oog voor mijn eigen privacy en dat van de gasten.

Wat ik van de Zeevangondernemers verwacht is dat ze een objectieve houding aannemen. Dat men bereid is te vernieuwen waar nodig.

Ze zouden veel meer gebruik kunnen maken branche-specifieke kennis. Toerisme en recreatie is zo’n specifieke branche waarbij gebruik gemaakt zou moeten worden van kennis en inzet van enthousiaste ondernemers. Gezamenlijk doel is hierbij natuurlijk het aanbod en niveau van toerisme en recreatie in de Zeevang op een hoger nieveau te brengen. Ik denk dat daar veel meer uit te halen is. Bijvoorbeeld met de fusie van Edam-Volendam in het vizier.

Kijk voor meer informatie op: www.campingdeeenhoorn.nl

Vraag: Wie moeten we de volgende keer interviewen en wat wil je hem/haar vragen?

Dat wordt Peter Steenman van Peter Steenman beveiligingstechnieken.
Vraag: Peter, stel jezelf eens voor en hoe wil jij de Zeevang veiliger maken??

Groet Tim.

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign