3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

In geprek met Wim Doets

Geplaatst op:

Had ik op de vrije zondag “even” een telefonisch interview met Wim “De Koggehoorn” Doets. Dat werd iets langer dan even maar wel een prettig telefoongesprek. Op het moment van interview hebben we nog steeds last van corona en hebben we een heleboel telefonisch besproken. De passie straalt er vanaf als Wim over zijn vak en zijn bedrijf spreekt, ook veel humor maar dat herkent een ieder wel.

Op de vraag van Cecile Mooijer, Hoe Wim door de coronacrisis heen komt en hoe hij altijd aan mooie ideeën komt, is  Wim duidelijk. De crisis slaat hij zich door heen door keihard zijn best te doen, door hulp te hebben moeten vragen aan de gemeente en de creativiteit is er altijd wel. Ook in moeilijke tijden is Wim vele uren per week bezig met zijn Koggehoorn, voor lunch, diner en party.

Wim: “Ongeveer vier jaar geleden belde café de Harmonie uit Edam. Ze vroegen of ik iets wilde doen om de keuken daar draaiende te houden op een aantal dagen, niet fulltime hoor want dat zou ik niet volhouden. Ik ben als ZZP-er met De Harmonie in zee gegaan en we hebben mooie menu’s op de kaart gezet. Ik heb daar zoveel plezier in en kan daar zo mijn ei kwijt in wat ik wil, kan en mag. In tijden van de huidige crisis komt De Harmonie toch mooi van pas.”

Wim wordt ingehuurd door bedrijven om catering te verzorgen maar ook door particulieren om thuis te komen koken, bijvoorbeeld met kerst:  “Ho wacht, dan zit ik al vol Albin”. Wim speelt daarbij in op de wens van de klant. Al wil je een stamppot met een bal gehakt maar een lekkere kreeft kan Wim ook verzorgen: “Van Kroket tot kreeft is mijn slogan. Ik ben in staat om voor een klein gezin te koken maar heb je een bedrijf met 600 man dan is dat ook geen probleem. Alles valt of staat met een juiste voorbereiding. Bij die 600 man komt de kwaliteit niet in het geding, daar staan we voor. Natuurlijk heb je dan hulp en huur ik een heleboel mensen in als we een dergelijke klus hebben maar kan dus zeer zeker. We kunnen zelfs de wijnen verzorgen tijdens diners. Daar wordt gelukkig dan ook veel gebruik van gemaakt want dat is wel waardoor we een leuke zaak hebben. Van A tot Z zeg maar en van low budget tot het meest luxe. Alles is vers en zelf gemaakt. Er komen geen Johma-salades uit mijn keuken, met respect voor Johma”.

Ook is Wim bekend van de jaarlijkse Oliebollerie. De heerlijke oliebollen, appelflappen, krenten-rozijnenbollen en kusbollen zijn al een begrip in Oosthuizen maar zeker ook in de verdere omgeving. Kijk eens naar de rij die veelal voor de Oliebollerie staat. Alles wordt gemaakt op eigen recept en bij iedere ronde weer is de kwaliteit net iets anders. Alles wordt namelijk met de hand gemaakt en bijvoorbeeld bij zelfs een klein verschil in temperatuur is de smaak alweer anders. Vanaf half november wordt er gewerkt om de meest lekkere oliebollen van de omgeving te maken. Inmiddels is de Oliebollerie een begrip en bestaat al 15 jaar. Helaas heeft Wim 1 jaar niet kunnen opbouwen omdat hij ernstig was gevallen tijdens de opbouw van de Oliebollerie.

Wim is sinds 1991 ondernemer en heeft De Koggehoorn van zijn ouders overgenomen en werkt nog steeds met hetzelfde KVK-nummer als van zijn ouders. Wim is getrouwd met Micha en samen hebben ze twee zoons, Bob en Sam. Micha is werkzaam binnen het bedrijf van Wim maar daarnaast ook vrijwilliger. Beide zoons werken niet in het bedrijf maar zijn er natuurlijk wel veel te vinden als de Oliebollerie er staat. Wim is 59 jaar oud en denkt nog helemaal niet aan zijn pensioen: “Denk je dat ik daar mee bezig ben? Ik ga door zo lang mijn lijf het aan kan. Overigens is de keuze beperkt als je het hebt over stoppen of met pensioen gaan. Nee, ik ga door en geniet ontzettend van mijn werk als ik de mensen zie genieten van iets wat ik heb gemaakt.”

Heb je dus iets te vieren, wil je met je bedrijf een leuke cateraar, laat je verrassen door de kwaliteiten van de Koggehoorn. Anders ben je natuurlijk welkom in de Oliebollerie tot en met 31-12 aan de Raadhuisstraat in Oosthuizen. Zie ook www.koggehoornshop.nl

 

Wie mag ik de volgende keer interviewen?

Wim: “Dat wordt Paul Maas. Paul, je zit veel in de evenementenbranche. Hoe vergaat het jou met de crisis waarbij veel evenementen zijn of worden afgelast, hoe verleg jij je kansen met je bedrijf?

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign