3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview Astrid en Mathieu Hendriksz van Ieniemienie aan de Raadhuisstraat 35 te Oosthuizen

Geplaatst op:

 

Astrid+Mathieu Hendriksz

Vraag van Gerard Sens aan Astrid: Hoe zie je de toekomst in je oh zo mooie winkeltje??

Antwoord Astrid: Het belangrijkste is dat we gewoon doorgaan met hard werken, een aanvulling blijven zijn voor de inwoners van Zeevang en we blijven voortdurend inspelen op de vraag van de klant.

Astrid is in januari 2005 komen werken bij Ineke, oprichtster van Ieniemienie. Astrid: “Ik kreeg de kans om de winkel per 1 november 2009 over te nemen en hoefde daar niet lang over na te denken”. Vanaf 1 november 2009 ging het heel snel en die sneltrein is nog steeds niet gestopt maar ondanks de drukte die Astrid vaak ervaart wil ze niets liever meer dan eigen ondernemer zijn. Astrid kan alleen maar positief zijn over haar start als ondernemer en heeft sindsdien veel geleerd. Astrid ervaart het niet als “voor de leeuwen gegooid te zijn” maar omdat ze de winkel al kende van de tijd van Ineke kwam er alleen de boekhouding bij.

Astrid staat er niet alleen voor. Ze heeft Dante (zaterdag) en Irene (maandag, woensdag en vrijdag) in dienst en dat geeft haar ook meer ruimte onder andere om zo nu en dan eens een interview te geven bijvoorbeeld.

Astrid werkt zes dagen per week en Ieniemienie is vanaf 07.30 uur geopend, best vroeg als je tot 17.00 uur geopend bent. Soms vergeet Astrid weleens dat ze na 17.00 ook nog een huishouden en een gezin heeft maar gelukkig doen Mark, Bart en Mathieu ook veel thuis. “Zonder hen had ik dit werk niet kunnen doen”.

Ieniemienie speelt voortdurend in op de wens van de klant. Momenteel is er bijvoorbeeld veel vraag naar HG producten. Dat gaan we dan proberen te regelen zodat we de klant weer kunnen helpen.

Ieniemienie biedt een zeer breed assortiment van producten. Je kunr er terecht voor o.a.:

 • Post
 • Loten
 • Rookwaar
 • Kaarten, geschenkartikelen
 • Pasfoto’s en afdrukken van fotobestanden
 • Sleutels
 • Kleine onderhoudsproducten voor in en om het huis
 • Opladen OV Chip
 • Speelgoed
 • Kantoorartikelen
 • Cartridges enz. Enz. Enz.

Astrid is ook niet te beroerd om iets voor de gemeenschap te doen. Ze sponsort diverse verenigingen zoals toneelvereniging Burgernut en de Voetbalvereniging Oosthuizen. Ook daar haalt ze voldoening uit want iedere vereniging heeft geld nodig en daar kun je als ondernemer je steentje aan bijdragen. Astrid vindt het haar maatschapplijke plicht om ook iets voor de gemeenschap terug te kunnen doen nu ze ondernemer is.

Albin vraagt: Wat is jullie hoogtepunt binnen Ieniemienie?

Dante Kuipers valt meteen bij: “Dat ik hier kwam werken”, zegt Dante. Astrid neemt het weer over en vertelt vol enthousiasme dat het ondernemen in het algemeen haar grote hoogtepunt is en zou ze niet meer kunnen missen.

Als dieptepunt noemt Astrid een inbraak een aantal weken geleden. Daarbij zijn alle sigaretten weggenomen en zoiets brengt veel stress met zich mee. De verzekering is er gelukkig wel om het vervolgens op te lossen maar toch doet het heel veel met je gevoel voor rechtvaardigheid. Inmiddels is er en nieuwe voordeur en zijn er andere maatregelen genomen waar geen mededelingen over worden gedaan.

Astrid probeert in haar winkel klantvriendelijkheid uit te stralen en geeft iedereen even veel aandacht. Soms is het net een sociaal punt in de winkel. Als er iets bijzonders gebeurd is bijvoorbeeld merk je hier al snel dat iets het gesprek van de dag is. Astrid vindt dat niet vervelend al merkt ze wel dat soms mensen speciaal naar de winkel komen om iets te weten te komen.

Astrid vindt wel dat ze als klein winkeltje door sommige klanten weleens wordt vergeleken met bijvoorbeeld Action. Dat vindt ze niet eerlijk omdat die grote bedrijven zo gigantisch groot inkopen dat je er als kleine ondernemer niet tegenop kunt. Overigens ben je dan ook nog vaak duurder uit als je je brandstof en parkeergeld meerekent maar dat beseft niet iedereen. Gelukkig moet Ieniemienie het vaak hebben van de gunfactor waardoor het ondernemen extra leuk wordt.

Soms is mijn inkoop hoger dan waarvoor grote winkels het verkopen. Astrid:”Nou, dan onderscheiden wij ons toch anders en dat is op klantvriendelijkheid, dan staan we weer 1-0 voor”.

Albin loopt na afloop nog even door de winkel en merkt op dat er heel veel producten staan, zo veel dat je geen weet heb wat Ieniemienie allemaal heeft. Je zou eigenlijk niet eens meer naar de stad hoeven voor hun assortiment.

Werknemers:

 • Astrid (hele week)
 • Irene (maandag woensdag en vrijdag)
 • Danthe (zaterdag)
 • Vriendin Eef en schoonzus Marianne als vrijwilliger (decembermaand vanwege de grote drukte)

Wie moeten we de volgende keer interviewen?

Dat wordt Ansje Priem van de bloemen.

Vraag van Astrid aan Ansje: Hoe sta je er voor en hoe ga je de toekomst in na de roerige periode achter je

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign