3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Albin Zwiers van AZ Autoreiniging & AZ Velgen

Geplaatst op:

Allereerst zal ik antwoord geven op de vraag van Robert:
“Ik wil graag van je weten of je ooit hebt overwogen om je baan op te zeggen om volledig zelfstandig te gaan werken of zie je dat nog voor je in de toekomst”?

Dit is voor mij een lastige vraag en een vraag die de spijker op zijn kop slaat. Ik overweeg dit al jaren maar wat dat betreft ben ik nog te bang om m’n zekerheid weg te doen. Ook ben ik gedurende drie dagen per week erg gelukkig in mijn werk als coördinator op een recherche-afdeling van de politie. Dus ja, het spookt door mijn hoofd, maar heb voor mijzelf nog geen duidelijke beslissing genomen. Het pannetje staat zachtjes op het vuur.

Allereerst is het vreemd om jezelf te interviewen, maar ben wel vereerd met de uitnodiging van Robert Swart om iets over mijzelf en mijn bedrijf te mogen vertellen. Ik zal het daarom maar niet in de vraag-antwoord vorm doen.

AZ Autoreiniging bestaat sinds september 2005, maar heeft zijn oorsprong in 1991 toen ik als jongetje van 14 jaar bij een autobedrijf in Emmen aan de slag ging als autopoetser. Ik ben Bert van Boven dan ook nog altijd dankbaar voor die ene kans. Gedurende de jaren die er op volgden ben ik blijven poetsen. Tot ik het idee kreeg om zeer kleinschalig voor mij zelf te beginnen. Het begon als groot-en kleinhandel van autoreinigingsproducten. Ik kocht van de eerste € 500,00 van mijn privé-rekening autopoetsproducten en verkocht deze door aan mijn klanten en maakte daar soms wel
€ 50,00 winst mee. Wat was ik trots ϑ. Gedurende bijna 12,5 jaar heb ik mijn klantenkring mogen opbouwen zoals deze nu is en vrijwel wekelijks mag ik nieuwe klanten blijven verwelkomen.

Mijn klanten zijn voornamelijk:

• Autobedrijven
• Transportbedrijven
• Autopoetsbedrijven
• Wasstraten
• Automaterialenzaken
• Particulieren

Voor iedereen die iets heeft met het wassen en poetsen van auto’s heeft of bedrijven die iets met de reiniging van voertuigen hebben, leveren we een assortiment en kunnen we de beste producten leveren. Ik spreek over “we” omdat ik met mijn bedrijf deel uitmaak van KENOTEK Nederland met diverse vertegenwoordigers, waarvan het hoofdkantoor en het magazijn in Emmeloord gevestigd is. Vanuit Emmeloord worden vier dagen per week de bestellingen verstuurd naar de klanten. We hebben dus een assortiment voor iedereen, voor de particulier hebben we flacons van 1 liter maar voor een transportbedrijf met een paar honderd vrachtwagens worden vaten met 1000 liter per keer geleverd.

Naast topkwaliteit hebben we ook oog voor het milieu, we hebben diverse producten die biologisch afbreekbaar of PH neutraal zijn waarna we vervolgens ook adviserend zijn voor bijvoorbeeld persoonlijke verzorging en veiligheid. Diverse van onze producten zijn erkend door de stichting Duurzaam Autowassen.

Hoe AZ Velgen en Banden er bij kwam. Ik was in contact met een klant die onze producten gebruikte. Ze leveren velgen en banden. Zo kwam de bal aan het rollen. Omdat ik handel zag ik de verkoop van velgen / banden aan bedrijven en particulieren ben ik met hen in zee gegaan tot op de dag van vandaag. Vooral de montage op locatie is een lumineus idee geweest van een klant destijds. Die wilde zijn werk als advocaat op kantoor blijven doen terwijl ik de velgenset voor zijn deur zou gaan monteren. Daar waar ik hem eerst voor gek verklaarde ben ik hem nu dankbaar voor het idee van montage aan huis dat hij toen had. Nog steeds bied ik deze mogelijkheid dat de klant behoorlijk wat tijd bespaart en soms dus ook geld als het bedrijfsmatige klanten betreft.

AZ Velgen en Banden doe ik verder helemaal alleen en biedt onder andere:
• Leveren van velgen en banden aan bedrijf en particulier
• Opslag
• Advies
• Montage op locatie

U vraagt zich wellicht af hoe ik dit allemaal doe qua tijd?? Dat vraag ik mijzelf ook weleens af. Tot nu toe gaat het nog erg naar wens allemaal en is het ondernemen en de werkdruk die dit met zich meebrengt, alleen maar een prettige bijkomstigheid zoals ik het zie.

Verder, het KVK-adres van AZ Velgen en Banden / AZ Autoreiniging is Driemorgenweg 4 in Oosthuizen. Ik heb geen eigen pand in Oosthuizen waar grote voorraden staan. Dat houd ik bij de leveranciers en in Emmeloord. Voor vragen kom ik bij de klanten langs, worden bestellingen meestal digitaal geregeld en verzonden via transporteurs.

Naast mijn werk heb ik mijn lieve gezin, bestaande uit vrouw Miranda, onze zoon Job en dochter Jasmijn. Uiteraard staan zij voor mij op de eerste plaats, ook al is dat qua tijd niet altijd zo maar we plukken er gelukkig ook samen de vruchten van.

Naast al het bovenstaande heb ik als hobby de VV Oosthuizen waar ik scheidsrechter ben en waar ik me als voorzitter van de Sponsorcommissie druk mag maken om zoveel mogelijk sponsoren te hebben en te houden. Daar haal ik erg veel voldoening uit en kan ik genieten als we een club mede door sponsoren draaiende kunnen houden.

Volgend interview:
Jeroen van Vliet.
Hoe gaat 2018 er voor jou en Startready er uit zien?

Rest mij om alle collega ondernemers een gezond en succesvol 2018 te wensen en graag tot ziens bij de Zeevangondernemers.

 

Tekst: Albin Zwiers   |   Fotografie: Robert Swart

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign