3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Cécile Mooijer

Geplaatst op:

Op de vraag van Lisa van Susteren van het wapen van Middelie; hoe krijg jij het toch steeds voor elkaar dat mensen zo gelukkig je schoonheidssalon verlaten? Is mijn antwoord: ik streef ernaar dat mensen verzorgt de deur uitgaan en geleerd hebben hoe zij hun gezicht en voeten beter kunnen verzorgen. Ik geloof dat dit mensen zelfvertrouwen geeft en zo hun aandacht kunnen richten op zaken die voor hen belangrijk zijn. Dit doe ik door te luisteren naar de wensen van mensen en door gastvrij te zijn Ik wil dat mensen zich altijd welkom en comfortabel voelen in mijn salon. Mijn slogan is daarom ook; bij salon Cécile Mooijer gaat u ‘mooier’ de deur uit.

Mijn salon bevindt zich al bijna 3 jaar in de Raadhuisstraat 40, tegenover de supermarkt Plus. Dit bevalt mij erg goed, ik heb nu een eigen entree met wachtruimte, toilet en ruime salon. Tevens is het in de hoofdstraat van Oosthuizen heel gezellig en fijn wonen aan de ringvaart.

Als zelfstandige sta ik sinds 1 januari 1994 ingeschreven bij de Kamer van koophandel. Toen ben ik begonnen in Warder waar ik samenwerkte met mijn moeder Toos Mooijer. Wij hadden ieder onze eigen salon, waarbij mijn moeder pedicure was en zich bezighield met het aanmeten van borstprotheses. Ik hield mij toen voornamelijk bezig als schoonheidsspecialiste met gezichtsbehandelingen, lichaamsmassages en harsen. Na 2 jaar heb ik toen de opleiding pedicure gevolgd bij opleidingsinstituut Ria de Korte in Amsterdam, Mijn schoonheidsopleiding had ik al gevolgd bij opleidingsinstituut Gerda Siemer te Amsterdam. Hierna ben ik blijven doorleren waardoor ik nu een Medisch Pedicure ben. Mijn moeder en ik hebben 11 jaar samengewerkt. Toen mijn moeder 65 werd is zij met pensioen gegaan en heb ik ervoor gekozen om mijn praktijk te verhuizen naar de Vederkruidlaan 2 in Oosthuizen. Hier heb ik 11 jaar mijn salon gehad en de zaak verder kunnen uitbreiden.

Ik heb in mijn jeugd veel tijd doorgebracht in De Grote Gaper, dit was een drogisterij, parfumerie en schoonheidssalon in Volendam. Deze winkel was van mijn familie en hier begon ook mijn passie voor schoonheid en verzorging.

Jezelf verzorgen geeft zelfvertrouwen omdat je minder hoeft na te denken over huid- en voetproblemen. Als je pijn in je voeten hebt, bijvoorbeeld door eelt, likdoorns of wratten kan je niet alle schoenen dragen die je wil. Mijn taak als Medisch Pedicure is de klant helpen door te kijken naar de voetstand, de huid en welke schoenen iemand draagt. Ook ben ik opgeleid voor het behandelen van diabetische- en reumatische voeten en heb ik een cursus gevolgd om oncologische voeten te mogen behandelen, hiervoor werk ik samen met de huisarts en podologen.

De gezicht-behandelingen worden voor iedere klant op maat gemaakt. Ik heb mij gespecialiseerd in bindweefselmassages, dit werkt stimulerend op spierweefsel, bindweefsel, collogeen- en elastine-vezels. Deze massages werken niet alleen huid verjongend, maar je verzorging producten werken beter en het is ontspannend. Voor acne-huiden, rode vlekjes en pigmentatie van de huid gebruik ik vaak een algenpeeling en dan sluit ik de behandeling af met minerale make-up.

Met dit vak ben je altijd bezig met opleidingen, cursussen, vakbladen en beurzen bezoeken. In deze Corona tijd heb ik mij daarom veel beziggehouden met e-learning en webinars. Dit maakt mijn vak zo leuk, ik ben altijd bezig met leren en vernieuwing.

Cecile, je hebt een zogenaamd contactberoep. Hoe heb je de afgelopen maanden doorstaan in de coronacrisis? Cecile: “Eigenlijk heel positief. Ik heb veel aan e-learning gedaan, webinars gevolgd en heb mezelf weer ontwikkeld. Dit om op niveau te blijven maar ook voor mijn punten die ik moet halen voor medisch pedicure. Ik heb dan wel geen omzet gemaakt de afgelopen maanden maar dit heeft in positieve zin wel iets voor me opgeleverd en is in zekere zin een investering geweest.

Wie mag ik de volgende keer interviewen?

Cecile: “Dat wordt Wim Doets. We lezen en zien veel van hem op sociale media. Ik wil van Wim weten hoe hij door de coronacrisis heen komt en hoe hij toch aan de mooie ideeën komt.

 

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign