3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Comfortinstallateur Yvo de Ruijg van Toekomstgericht Wonen

Geplaatst op:

Om antwoord te geven op de vraag van Anna (waar Yvo de motivatie vandaan haalt om naast het installatiebedrijf nog een nieuw bedrijf genaamd Toekomstgericht Wonen te starten) is Yvo meteen direct. Hij vindt het zalig om zijn klanten geheel te kunnen ontzorgen als geschoolde comfortinstallateur en dat geeft de meeste voldoening in zijn werk. “Het is eigenlijk levensloopgericht werk maar die naam vond ik niet zo mooi. Toekomst is voor iedereen en daar probeer ik dus mijn hulp aan anderen te bieden bij welke klus of verbouwing dan ook. Ik werk maatschappelijk verantwoord en daardoor sta ik nog meer maatschappelijk in het leven.  Het werk is zo leuk, ongelofelijk die zet”.

Op woensdagavond 8 maart komt Yvo op de koffie en praten we over zijn twee bedrijven. Toekomstgericht Wonen is een bedrijf dat net een kleine twee jaar bestaat en nog ietwat in de kinderschoenen staat, al is dat niet te merken aan het aantal opdrachten. “Ik ontzorg, met een groot aantal andere bedrijven en stichtingen, meestal bij wat oudere mensen met allerhande aanpassingen. Dat kan van een aanpassing in de keuken zijn of in de tuin maar ook aanpassingen van de badkamer bijvoorbeeld. Van een bad naar een douche met douchestoel. Het is zo mooi om mensen met een glimlach te zien als ze weer kunnen douchen omdat je een douchestoel hebt geïnstalleerd. Dan krijg je dus echt een Waauw-gevoel en dat is zo mooi helemaal wanneer je mensen langer thuis kunt laten wonen door kleine, soms simpele aanpassingen”. 

Het installatiebedrijf/loodgietersbedrijf bestaat al ongeveer 40 jaar. Yvo heeft het bedrijf ongeveer 16 jaar geleden overgenomen van zijn vader. “Mijn vader komt zelfs nog helpen zo af en toe en hij weet het nog ook allemaal. Ik maak hem niks wijs hoor want hij weet alles nog uit zijn hoofd”. 

Het bedrijf van Yvo runt hij vanuit zijn huis aan het Westeinde 16a te Oosthuizen. Yvo is samen met Sabrina Klaver en samen hebben ze drie kinderen: Thijs, Stijn en Jolijn. Vanuit de thuisbasis krijgt Yvo ook enthousiasme om te kunnen doen wat hij doet. Yvo is ook bekend van vele verenigingen en stichtingen waarin hij werkzaam is als vrijwilliger. Bij veel evenementen helpt Yvo belangeloos, natuurlijk op de molen van Anna maar daarnaast ook bij de Carnavalsvereniging, de seniorenraad, de dorpsraad, de glasvezelbeweging momenteel of op de school van zijn kinderen in Middelie. Yvo geeft zelf aan dat hij het vol overgave doet en er nog steeds plezier aan beleeft.

“Ik heb een redelijk gevulde agenda maar vind dat iedereen iets moet doen voor een ander. Of het nu een zieke buurman is waar je de tuin voor bijhoudt of een vereniging waar je iets voor doet, iedereen die gezond is mag wel wat doen voor de gemeenschap, vind ik”.

Yvo is al zijn hele leven handig om dingen te maken. Hij kon op zijn 6e jaar al lassen en solderen. Het bedenken van oplossingen is hem dus met de paplepel ingegoten. Dat helpt hem nu nog steeds binnen zijn bedrijf: “Ik verkoop geen product maar ik verkoop een oplossing”.  Yvo geeft aan dat hij ongeveer 50 uur per week werkt en daarnaast veel tijd aan vrijwilligerswerk besteedt maar ook zeker aan zijn vriendin en zijn kinderen.

Waarom kiezen klanten voor jou?
“Ik ben eerlijk in mijn werk, ik ben Yvo zelf, ik lever een mooi resultaat met goede oplossingen en denk vooral in mogelijkheden in plaats van in problemen. Dat maakt het werk een stuk aangenamer voor jezelf maar ook voor de klant. Ik heb niet voor niets alleen maar vaste klanten of klanten via die vaste klanten”.

Wilt u een zorgaanpassing, een nieuwe badkamer, sanitaire voorzieningen of welke aanpassingen dan ook in of rond het huis. Yvo kan het verzorgen.

Laatste vraag aan Yvo wie we de volgende keer moeten hebben: “Dat wordt Robert Swart. Robert: Twee keer net niet!! Wat ga je dit jaar doen voor net wel??

 

Tekst: Albin Zwiers   |   Fotografie: Robert Swart

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign