3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Hans en Denny Kochheim

Geplaatst op:

Hans+Danny Kochheim

Vraag van Peter Steenman aan de firma Kochheim: 
Hans en Denny: Hoe doen jullie dat toch als familiebedrijf al jarenlang dezelfde goede service, kwaliteit en continuïteit leveren?

Antwoord:
Wij werken hard, gaan altijd door, zijn eerlijk, en blijven altijd vriendelijk. Dat zit in onze genen en zal er nooit uit gaan. We kregen op onze donder als we niet beleefd waren. We doen nooit zomaar iets, we communiceren altijd met de klant.

Het interview: 
Garage Kochheim is ontstaan in het jaar 1822, bijna twee honderd jaar geleden. Chr. Kochheim was toen nog een smederij en werd uiteindelijk een hoefsmederij. In de loop van die jaren werden er trekkers verkocht, we gingen auto’s verkopen, deden onderhoud aan auto’s, we waren sluisbeheerder en ook hadden we jarenlang twee pompstations. Eerst bij ons voor de deur en later de pomp aan de Provincialeweg waar nu de Total zit. Ook hadden we de BP pomp aan de Rijksweg A7. Dat hebben we zo’n 25 jaar gedaan. Momenteel is Kochheim alleen de garage en de winkel zoals u hem kent, een klein warenhuis. Wat u ook zoekt, ze hebben het. Denny en Hans doen samen de garage voor onderhoud aan auto’s en Hans houdt zich daarnaast ook bezig met reparatie van fietsen. Moeder Annie bestiert samen met haar schoonzusjes Joke en Marijke de winkel.

Het bedrijf  is al vanaf het begin gevestigd op het Oosteinde 2-3 te Oosthuizen en de familie Kochheim denkt er niet over om er te vertrekken. Met de komst van het bedrijventerrein was dat bijna wel gebeurd maar achteraf zijn ze blij dat ze nog steeds op deze A-locatie zijn gevestigd.

Kochheim heeft geen personeel, wel familie: Zoon Denny is volwaardig automonteur, inclusief APK en in de garage is de nieuwste apparatuur beschikbaar voor het onderhoud aan welk merk/model auto dan ook. Hans werkt als adviseur voor Denny, fietsenmaker en in voorkomende gevallen ligt hij nog onder een auto. Ondanks zijn gezondheid, die soms iets minder is, gaat Hans toch door. Zwager Andre helpt als tuinman en is in voor allerlei klusjes in en om het bedrijf. Hij is toch met de VUT en heeft veel te veel vrije tijd volgens Hans en Denny. Zoon Michel doet in de avonduren de boekhouding van het bedrijf. Hij is assistent-accountant en neemt dit deel voor zijn rekening. Moeder Annie houdt met haar twee schoonzussen de winkel draaiende, een mooie nostalgische bezigheid die ze nog zeker niet zou willen missen. Hans vertelt dat ze bereikt hebben wat het nu is door erg hard te werken, bijna niet met vakantie te gaan en te investeren daar waar dat mogelijk was. In 1978 hebben we de garage  gebouwd zoals hij nu is en dat was voor die tijd een mega-investering maar toch hebben we het gedaan. Achteraf blij van uiteraard. Alle tijd en al het geld dat we verdienden ging naar de zaak. Daar leefden en leven we voor.

In de toekomst zal Denny de zaak gaan overnemen. Momenteel wordt het deel van Hans’ broer  Chris al min of meer overgenomen door Denny. Denny vult aan dat ze blijven zitten waar ze zitten en dat dat een perfecte locatie is voor het bedrijf  zoals ze het willen blijven voortzetten.

Kochheim geeft als tip voor de collega ondernemers: Houd je hoofd erbij, doe niet te veel gekke dingen op dit moment en laat je bedrijf doorlichten (bijvoorbeeld abonnementen, dubbele of te dure verzekeringen e.d.)

Over de moeilijke tijden wil Hans alleen maar zeggen dat het een zootje is in Den Haag. Ze maken samen met de media de mensen alleen maar bang. Mensen gaan sparen zoals in de krant staat en dat is niet goed.

Aan Denny en Hans werd gevraagd wat ze de komende jaren nog willen bereiken waarop Hans vrijwel meteen zegt dat hij gezond wil blijven en dat hij nu wel even genoeg voor zijn kiezen heeft gehad. Het gaat momenteel goed met de gezondheid van hans zoals hij zelf zegt. Hij blijft lekker positief ondanks alle tegenslagen. Denny zegt dat gezondheid voor hem ook het belangrijkste is en wil het bijna 200 jarig bedrijf blijven runnen en toch wel enige uitbreiding in personeel bijvoorbeeld. Als het aan Denny ligt komt er dus een monteur bij al gebeurt dat wel pas als er betere tijden zijn aangebroken en als alles op de rit is qua overname. Dat is even het belangrijkste maar dat hij daar hard voor wil werken en knokken, moge duidelijk zijn.

Op de vraag wat ze aan de Zeevang ondernemersvereniging hebben:

Blijf doorgaan met de informatievoorziening zoals de spookfacturen. Dat houdt mensen scherp. De  sprekers die er vaak worden uitgenodigd doen het goed bij de familie Kochheim. Ook willen ze weleens een uitje binnen de Zeevang in plaats van daar buiten. Er zijn genoeg bedrijven die we weleens kunnen bezoeken op één dag, bijvoorbeeld Nuijens, de kuikenboerderij van Beunder, de drukkerij van Monica en dan lekker lunchen op de camping van Tim maar dat laten ze verder over aan het bestuur.

Op de vraag wie we de volgende keer moeten interviewen moeten ze wel even nadenken. Er waren zo veel mensen die ze wel wilden voor het interview. Uiteindelijk werd het Nico Reek uit Warder: Hoe houdt u dit op uw leeftijd nog vol en hoe lang denkt u nog door te gaan?

Vriendelijke groeten Hans en Denny Kochheim.

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign