3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Lisa van Susteren van Het Wapen van Middelie

Geplaatst op:

Op de vraag van Martin en Ursula over wie de volgende keer geïnterviewd mag worden: Lisa van Susteren. Ze wilden weten hoe het na een jaar ondernemerschap vergaat en hoe het bevalt.

Lisa werd door mij telefonisch geïnterviewd vanwege de coronacrisis waar we ten tijde van dit interview middenin zitten. Dus ook Lisa met haar bedrijf Het wapen van Middelie, hotel en restaurant.

Lisa geeft aan dat ze in januari 2019 is gestart en vanaf die tijd onderneemster is. Ze had het niet anders willen doen. In deze periode van haar leven kwam het bedrijf op precies een goed moment op haar pad en had ze het geluk om het bedrijf van Cees over te nemen. Ze werkte al 12 jaar in het bedrijf en kent het restaurant en het hotel als geen ander.

Lisa: “We hebben een zeer mooi eerste jaar achter de rug, we hebben vanaf het begin ingezet op een groei maar het belangrijkste is dat we mensen graag in de watten willen leggen. Dat kan zijn met een heerlijk diner, een goed glas wijn of alleen een praatje. Ik hou er van om mensen te laten genieten. Dat is het mooie van mijn vak, zien hoe mensen een mooie avond hebben in ons restaurant. Daar is de kaart ook naar want we hebben voor iedereen wel iets. Niet alleen het bedrijf is gegroeid maar ook mijn personeel is gegroeid. Ze hebben allemaal een ontwikkeling doorgemaakt die ik zo graag zag en waarop ik had gehoopt. Die ontwikkeling is dus uitgekomen”.

Ik kan Lisa daar gelijk in geven. Meerdere malen hebben we heerlijk gegeten in Het wapen van Middelie en steevast was de bediening goed, de wijn om te smullen en paste perfect bij de gekozen gerechten. Ook wij hebben dus mooie avonden gehad onder regie van Lisa.

Ook voor het verenigingsleven is Het wapen van Middelie beschikbaar. Diverse verenigingen hebben hun onderkomen in Het wapen van Middelie, zoals de mannenvereniging, de vrouwenvereniging, de biljartclub, het meezingkoor, de Zeevangondernemers natuurlijk en noem maar op. Dat brengt volgens Lisa gezelligheid met zich mee en is het datgene waar ze het voor doet, anderen plezier gunnen.

De 27- jarige, uit Purmerend afkomstige Lisa, is een harde werkster want ze heeft niet alleen het restaurant. Ook is ze docent aan een middelbare school in Hoorn. Ze geeft les in kooktechnieken en heeft daarvoor een opleiding gevolgd aan de hoge school van Amsterdam waar ze haar scriptie aan het einde van deze zomer hoopt in te leveren. Daarna is ze echt klaar en echt juf. Naast een bedrijf ook een drukke baan als juf: “Dat is nog steeds te combineren, het geeft me erg veel voldoening om kooklessen aan kinderen te geven maar ook blijf ik me daardoor ontwikkelen op gebied van kooktechnieken. Helemaal met de crisis waar we nu in zitten. Heb ik normaal 12 personeelsleden, nu heb ik er in het weekend maar 3 nodig. We verdelen de uren wel met z’n allen. We verzorgen in deze crisistijd namelijk afhaalmaaltijden voor onze klanten. Dat loopt als een bezetene al heb ik het liever anders en zou ik willen dat we helemaal geen crisis zouden hebben.  

Het lijkt wel of ik nu terug krijg van de mensen wat ik hen normaal ook geef. Het lijkt wel of de mensen er juist nu voor ons willen zijn omdat er zoveel afhaalmaaltijden worden besteld, dat voelt zo goed. Dat is dus echt saamhorigheid en ben er dan ook van overtuigd dat we beter uit deze crisis zullen komen als toen we er ingingen. Ik heb het dan over de omgang met elkaar”.

Aan Lisa natuurlijk de laatste vraag, wie ik de eerstvolgende keer mag interviewen. Lisa: “Dat wordt Cecile Mooijer: Hoe krijg jij het toch steeds voor elkaar dat mensen zo gelukkig je schoonheidssalon verlaten?

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign