3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Paul Maas van Maas CPS te Oosthuizen

Geplaatst op:

Vanwege de nog steeds aanhoudende coronacrisis vond ook het interview met de 51 jarige Paul Maas telefonisch plaats. Nadeel is dat je niet even bij de collega-ondernemer binnen kunt kijken en geen indruk kunt krijgen van het bedrijf, als je het al niet kent. Voordeel is dat je eerder klaar bent want in het geval van Paul, hij is erg enthousiast over zijn bedrijf en dat ben je zomaar twee uur bij iemand op bezoek als je niet uitkijkt.

Maar, onder het genot van een goeie bak koffie, zelf gezet en de pen in de aanslag begon Paul meteen al toen ik belde. Haastig moest ik bij blijven pennen maar dat ging me goed af, al riep ik Paul een aantal keren halt zodat ik bij kon blijven in zijn boeiende verhaal.

Paul Maas heeft zijn bedrijf Maas Electro in 1992 opgericht. Dat begon op zonder bij zijn moeder thuis, later in een aantal garageboxen tot wat het bedrijf nu is, anno 2020 op het industrieterrein in Oosthuizen. Paul begon zijn bedrijf als hobby. Hij was DJ, verzorgde geluid en verlichting voor artiesten. Hazes, Froger, Imca Marina en noem maar op, behoorden tot zijn opdrachtgevers: “Ik ben dan ook best trots als ik het zelf mag zeggen. Opgebouwd met niets, als hobby en momenteel 13 mensen aan het werk mogen houden. Ik geniet er van, iedere dag weer.”

Paul geeft aan dat de huidige crisis best wel heeft toegeslagen binnen zijn bedrijf: “Wij doen erg veel in de evenementenbranche, zoals popconcerten, theatervoorstellingen, beurzen, festivals en dat viel even in 1 keer weg op 13 maart jl. 75% minder omzet hakt er keihard in en heb helaas moeten besluiten om te saneren of een aantal contracten van medewerkers niet te verlengen. Dat gaat je niet in de koude keren zitten. We kunnen zelf een hoop opvangen en met hulp van de overheid gaan we dit overleven. Daarnaast hebben we gelukkig een aantal andere branches waarin we actief zijn en blijven we gelukkig overeind maar ik snap dat een bedrijf zo om kan vallen in een crisis van deze omvang. Voor velen een hard gelach.”

Paul geeft aan dat ze het op dit moment erg druk hebben met opdrachten en verdere ontwikkeling van producten. Het pand aan de Ambachtsweg is te kleine en staat al een tijdje te koop. Op moment van dit interview zijn er leuke ontwikkelingen en kan het pand zomaar verkocht zijn of dat ze een ander pand gaan betrekken. Dat er iets moet gebeuren is wel zeker want met 13 personeelsleden is uitbreiding gewenst. Helaas voor Maas CPS is het pand van Drukkerij Van der Molen recent verkocht.

Maas CPS is een groothandel in verbindingstechniek, zoals de naam al zegt, Maar CPS (Connectivity, Parts and Systems). Overal waar een stekker aan zit, is leverbaar bij Paul en zijn team. Paul geeft aan dat de vervangingsmarkt momenteel aardig stil ligt. Er gaat niets stuk als je niets gebruikt. Bij een popconcert of een festival sneuvelt er weleens iets. Aangezien die evenementen er nu niet zijn is dit een aardig verlies.

Op de vraag hoe Paul de toekomst ziet is hij duidelijk: Het duurt nog wel vijf jaar voordat de evenementen industrie op het oude niveau zal zijn maar het biedt ook zeker kansen die je kunt zoeken. Omdat we een brede klantenkring hebben, kunnen we op dit moment meer aandacht geven aan de machinebouw en de medische sector. Dat was weleens iets minder omdat de evenementenbranche veel capaciteit opslokte. Zoals ik zei, het biedt ook kansen. We hopen te gaan verhuizen naar een groter pand en dat doe ik niet omdat het zo slecht met ons gaat. Met het team dat ik achter mij heb en mijn vrouw die een groot aandeel heeft in het succes, wordt het bedrijf alleen maar beter en leuker.”

Over Paul zelf:

Paul is  51 jaar jong, gelukkig getrouwd met zijn vrouw Ingrid en samen hebben ze twee zoons: Jeffrey (14) en Wesley (10). Het gezin Maas woont in Edam.  Wesley zit nog op de lagere school en Jeffrey doet MAVO/HAVO. Of er een opvolger  zit in één van beide zoons kan Paul nu nog niet inschatten als weten beide mannetjes dondersgoed wat het bedrijf doet.

Wie wordt de volgende en wat wil je hem of haar vragen:

Paul: “Dat wordt Henk Boonstra van Interstate Audio uit Warder. Ik wil van henk weten hoe het hem in de huidige crisis vergaat met de import vanuit Azië en het transport daarbij.”

 

Ik heb een mooie indruk gekregen van het bedrijf Maas CPS, helaas niet fysiek. Hopelijk gaat dit weer snel gebeuren zodat we weer eens normaal bij elkaar over de vloer kunnen komen voor het interview en elkaar eens weer een hand of klap op de schouder kunnen geven.

 

Tot de volgende keer, Albin.

 

Foto: Christy Rijser

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign