3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Rene de Boer van De Oude School te Warder

Geplaatst op:

Ik werd allereerst hartelijk ontvangen door Rene de Boer in zijn restaurant aan Warder 128a dat hij runt, samen met zijn vrouw Helen en waar de kinderen (2 zoons)  ook regelmatig helpen. De weg er naartoe was mij natuurlijk allang bekend. Zowel met de ondernemersvereniging ben ik hier meerdere malen geweest maar ook om een hapje te eten is restaurant “De Oude School” een prima ambiance om een heerlijke avond te hebben. Alleen, vandaag deden we het met een glaasje fris.

Allereerst de vraag van Dominique

Dominique: “Je mag Rene en Helen de Boer eens interviewen. Ik ben benieuwd hoe het hen vergaat nu ze ruim een jaar bezig zijn en ben benieuwd hoe het Helen vergaat met het verschonen van de lakens in hun prachtige B&B in Warder of all places”.

Rene: “Nou het vergaat ons erg goed tussen de lakens J. We hebben alles op de rit en zijn voor 72% volgeboekt. Hoe mooi is dat en hoe tevreden kun je zijn. Ik denk dat dat mede te danken is aan de ligging maar zeker ook door de diverse sites waarop we te boeken zijn. Dat maakt dat we gasten vanuit alle werelddelen in onze appartementen krijgen. Ook fijn is dat we zien dat de gasten ook veel blijven eten in ons restaurant en dus niet alleen komen voor de overnachting. We kunnen in onze drie appartemensen in totaal 8 personen een slaapplaats bieden.

In het restaurant is het op de woensdagmiddag dat ik er ben een gezelligheid. Meerdere gasten maken gebruik van de lunch. Een aantal zit lekker buiten op het terras maar een paar stellen zitten binnen in het gezellige restaurant.

Rene geeft aan dat het hard werken is maar dat zijn ze gewend, “mwah 60 a 65 uur per week is gewoon hoor”.

Rene en Helen zitten beide al heel lang in het horecavak. Ze hebben voor andere bedrijven gewerkt maar ze hebben ook zelf andere horecazaken gehad. Waarom dan nu De Oude School? Rene: “We waren toe aan iets kleiners. Ik wilde geen 30 man personeel meer. Dat werd ons te gek en in De Oude School is het veel overzichtelijker. Dit maakt ons veel meer tevreden dan dat we waren met twee restaurants, 1 in Purmerend en 1 in Enkhuizen. oe veel heb je nodig zeg ik dan. Daarom zijn we dankbaar dat we een tijdje geleden dezze  Hoeveel heb je nodig zeg ik dan en daarom zijn we dankbaar dat we deze kans hebben gekregen en hebben mogen pakken.”

 

Naast hun gasten in de appartementen en restaurant maken diverse verenigingen gebruik van De Oude School. Van een vergadering tot een toneeluitvoering. Alles is mogelijk. Zelfs feesten en partijen van 250 a 300 personen is mogelijk. Ook voor minder leuke zaken kun je terecht bij Rene en Helen. Voor bijvoorbeeld een condoleance kun je er terecht. Naar wens van de opdrachtgever behoort een geheel verzorgde condoleance tot de mogelijkheden. Rene: “Ook op deze momenten is het zo belangrijk om er voor je gasten te zijn, daar halen we dan ook weer veel voldoening uit”.

Rene straalt als hij praat over hoe fijn het is om je best te mogen doen om mensen te verwennen en gasten een mooie avond te bezorgen. Tijdens het interview laat Rene mij alleen omdat het werk roept en hij een heerlijke lunch klaarmaakt voor een stel dat er zichtbaar van geniet. Daarna is het interview pas weer aan de beurt en waarna Rene zich verontschuldigt. Dat hoeft overigens niet want daar had ik van te voren op gerekend, alles voor de klant zullen we maar zeggen.

Restaurant De Oude School is 5 dagen per week geopend en staat een voortreffelijk menu op de kaart. De appartementen zijn 7 dagen per week te boeken. Doordat ze gebruik maken van zogenaamde safeboxen, kan de sleutel worden gepakt met behulp van een code.

Rene geeft aan dat ze momenteel veel men feesten n partijen doen: “Dat komt steeds meer. 250 a 300 gasten is geen probleem en voor € 25,00 pp heb je een hele avond drinken, hapjes en een broodje aan het einde van de feestavond.

 

 

Rene, tot snel voor weer een lekker hapje in je restaurant, dan maar weer een goed glas wijn.

 

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign