3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Interview met Robert Swart van De Reclamestudio

Geplaatst op:

Allereerst werd door Robert antwoord gegeven op de vraag van Yvo de Ruijg: Twee keer net niet!! Wat ga je doen voor net wel? Robert heeft hier kennelijk over nagedacht en zegt resoluut dat hij inmiddels is geïnfiltreerd in het hoogste orgaan, namelijk het bestuur van de Zeevangondernemers. Als het nu niet meer lukt weten we het niet meer, zegt Robert.

Hij geeft een knipoog en komt dan serieus ter zake: “De Reclamestudio blijft doen waar ze goed in is, blijft zichzelf en met keihard werken laten zien dat je er bent zal het ooit moeten lukken. Ondernemer van het jaar worden is zeker geen doel van ons, we proberen ons werk zo goed mogelijk te doen en dat zie je want het is niet voor niets dat we al twee keer genomineerd zijn, anderen vinden kennelijk dat we het verdienen”.

Robert is sinds 2003 ondernemer. Hij studeerde af aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam en de keuze was snel gemaakt voor het ondernemerschap, want een maand later was de inschrijving bij de KVK een feit. Robert heeft weleens in loondienst gewerkt maar dat was in zijn jongere jaren, bij Meindert Otsen in de snackbar maar ook in het café zelf. Robert: “Daar heb ik veel geleerd, met name aan mensenkennis waar ik nog steeds gebruik van maak. Die job was mooi om mijn studie te kunnen bekostigen en in mijn eerste levensonderhoud te kunnen voorzien. Ik ben dankbaar dat ik hiermee een mooie fundering heb kunnen leggen voor wat we nu hebben”.

Robert is gestart op de zolderkamer bij zijn ouders. Dat werd al vrij snel te klein waarna een ruimte gehuurd moest worden in Purmerend. Vervolgens in een gehuurd kantoor in Oosthuizen welke ook weer werd verruild voor het huidige pand, een mooi eigen kantoor aan de Ambachtsweg waar De Reclamestudio voorlopig kan blijven werken.

De Reclamestudio ontwikkelt reclame-items op welk gebied dan ook. Ze zorgen ervoor dat de opdrachtgever een mooie eigen identiteit krijgt. Of het nu gaat om visitekaartjes, briefpapier, reclame aan het pand of om een heel wagenpark te bestickeren: “Niets is ons te gek en we kunnen alles aan, we denken volledig met de klant mee en geven wat de klant wil”.

Robert Swart en Randy Schouten (ook afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum) zijn beide deels eigenaar van De Reclamestudio. Robert is naast creatief de wat meer zakelijke variant met een groot hart voor anderen en kan zich op de achtergrond prima vermaken in het bedrijf. Randy daarentegen is natuurlijk creatief, is een ongelofelijk harde werker en met zijn nuchtere en eerlijke West-Friese instelling recht door zee waarmee de klant meteen weet wat ze aan hem hebben. Robert en Randy vullen elkaar na 10 jaar nog steeds erg goed aan: “We zijn elkaar zeker nog lang niet zat”.
Inmiddels heeft De Reclamestudio twee vormgevers in dienst en is een administratief medewerkster aangesteld. Het bedrijf bestaat daarmee uit vijf personeelsleden.

Robert: “Door deze uitbreiding hebben we ons ook kunnen richten op andere initiatieven. Zo hebben we vorig met Janine Klein uit Monnickendam een uitgeverij opgericht, Zaaq Media. ‘Waterland Werkt’ is de eerste titel en die verschijnt vier keer per jaar voor alle ondernemers in de Gemeente Waterland. Daarnaast werken we met Zaaq Media ook aan andere concepten die eerdaags gelanceerd gaan worden”.

Robert: “Een heel ander pad bewandelen we samen met Semwerkt (SEO-specialisten) uit Hoorn. Met hen hebben we ‘World of Billiard’ gestart. Een online biljart winkel waar straks een heel uitgebreid assortiment aan pool, snooker en carambole producten wordt geleverd. Semwerkt focust zich op de content en vindbaarheid en wij vooral op alle ontwerpen, beeld, mailings etc. We zijn onze eigen opdrachtgever in dat opzicht en zo benaderen we het dan ook. Een winkel beginnen is niet een voor de hand liggende stap, maar het is boeiende nichemarkt, want er zijn nog niet zoveel grote spelers actief.

De Reclamestudio houdt zich, zoals eerder gezegd, bezig met het ontwikkelen van een eigen identiteit van het bedrijf. Ze ontwerpen, ze designen en ontzorgen geheel als het gaat om de productie van de opdracht. Robert: “Een goed voorbeeld is het nieuwe pand van de Onderlinge Waterland Verzekeringen. We hebben een nieuwe huisstijl voor ze ontwikkeld en ook uitgevoerd op de gevels. Eerdaags staat er ook een mooie auto voor de deur, die voorzien is van belettering. Wij maken de ontwerpen en laten dit dan uitvoeren door De Groot Reclame. Met hen hebben we sinds onze oprichting al een prima samenwerking”. Datzelfde geldt ook voor een aantal websites die De Reclamestudio maakt. Ze maken het ontwerp en Pixel Webdesign regelt daarna de gehele online realisatie. Robert: “Op deze manier doet een ieder waar die goed in is en levert dat voor de klant het beste product”.

Robert is sinds kort toegetreden tot het bestuur van de Zeevangondernemers. Hij is algemeen bestuurslid en wil zijn steentje graag bijdragen om met het bestuur een mooie vereniging te behouden. Robert doet nog meer vrijwillig. Zo wordt met enige regelmaat gesponsord, worden posters ontwikkeld wanneer iets moet worden gedaan, bijvoorbeeld voor verenigingen: “Ik weet dat verenigingen het niet altijd even makkelijk hebben en probeer dan met ons werk een steentje bij te kunnen dragen. Verenigingen zijn nodig om een fijne leefomgeving te hebben en als wij daar op onze manier mee kunnen helpen, graag. Daarom is het ook zo leuk wonen hier”.

Robert is: 35 jaar oud, getrouwd met Marieke en al 12 jaar samen. Vader van Hugo en Pim en woont met zijn gezin aan het Penningkruid in Oosthuizen. Robert en Marieke worden hierbij bedankt voor hun gastvrijheid. De taart heeft gesmaakt.

Maar nu, wie worden de volgende keer de geïnterviewde? Robert: “Omdat ik de foto’s altijd mag maken voor het interview, dus nu ook een selfie mag maken, mag jij de volgende keer jezelf interviewen. Ik wil graag van je weten of je ooit hebt overwogen om je baan op te zeggen om volledig zelfstandig te gaan werken of zie je dat nog voor je in de toekomst”?

 

Tekst: Albin Zwiers   |   Fotografie: Robert Swart

 

 

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign