3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Joop Hennephof van Hennephof -Zeevang bestratingsbedrijf

Geplaatst op:

Op de vraag van Paul Vreeswijk of Joop stenen kan leveren in de kleuren van de Plus antwoordt Joop dat die kleuren stenen er inderdaad zijn. Joop noemt daarbij wel dat Hennephof-Zeevang de stenen legt en de gemeente het ontwerp maakt.

Woensdag 09 december gaat de rit dus naar het Beetsdijkje 3 in Oosthuizen waar het bedrijf van Joop en Aldert Hennephof gevestigd is. Aldert ontvlucht meteen het pand en het liefst zou Joop dat ook doen. Ze hoeven niet op de voorgrond. Joop neemt plaats en begint te vertellen over het bedrijf en hun werkzaamheden.

Het bedrijf is in 2000 door Joop en Aldert voorgezet na het overlijden van hun vader Gijs, die de grondlegger is van het bedrijf. Een bloeiend en gezond bedrijf met mooie opdrachten en resultaten. Het bedrijf heeft inmiddels stilgestaan bij het 25-jarig jubileum. Hennephof- Zeevang is een bestratingsbedrijf met meerdere werknemers maar waarin Joop en Aldert de leiding hebben. Samen werken ze voor meerdere opdrachtgevers, zo ook de gemeente Beemster en Zeevang. Als er iets even snel gerepareerd moet worden kunnen ze snel schakelen en hebben ze de meeste stenen op voorraad die de gemeenten gebruiken. Ook bij calamiteiten kunnen ze snel inspringen zoals het herstellen van bijvoorbeeld een afgebroken riolering of het herstellen van een gat in het trottoir na een waterlekkage. Joop geeft dan ook aan dat hij hiervoor uiteraard te bereiken is: “Maar de opzichter van de gemeente weet ons wel te vinden hoor als er wat aan de hand is en werken graag met ons want ze weten wat ze aan ons hebben”.

Van de andere kant werkt het bedrijf ook voor particulieren en andere bedrijven. Bijvoorbeeld een nieuwe oprit of voor het realiseren van parkeerplaatsen. Het is niet te veel gezegd want het bedrijf is ingericht op projecten van groot tot klein.

Ik vraag aan Joop of hij nog wel ergens door de gemeente kan rijden waar niet door Hennephof-Zeevang aan de weg is gewerkt. Joop zegt dat dat dagelijks voorkomt en weet geen straat te noemen waar ze nog nooit zijn geweest. Daarmee is Hennephof-Zeevang een bekend gezicht geworden en is de gele shovel, de witte Caddy met logo en de beige Pick-up niet meer weg te denken uit de gemeente. “Gelukkig”, zegt Joop, “gaat de nieuwe gemeente met ons door voor werkzaamheden in ‘ons’ gebied. Dat is geweldig en is een pluim op ons werk”.

Hennephof- Zeevang is ook in staat om grotere projecten te verzorgen en krijgt daarbij hulp van in te huren personeel. Joop: “We kennen veel bedrijven in ons vakgebied en dan help je elkaar natuurlijk”.

Op mijn vraag of Joop regelmatig bij de Zeevangondernemers komt antwoordt hij dat hij wel wat meer zou willen komen dan nu het geval is. Joop heeft een druk bestaan, kinderen, hobby’s zoals voetballen en dan schiet de ondernemersvereniging er weleens bij in. Overigens vindt Joop dat wel jammer, bij het bezoek aan FC Volendam bijvoorbeeld had Joop (Al 35 jaar seizoenkaarthouder van de FC) graag mee gegaan maar omdat hij zijn zaalvoetbalteam niet in de steek wil laten kan hij niet mee.
Op de vraag wie de volgende moet worden ge-interviewd wordt uiteindelijk gekozen voor Foz Leloup van “De Oude School” te Warder. Aan Foz de vraag: “Hoe kijk je terug op de eerste 2 jaar in Warder en hoe zie je de toekomst tegemoet.

Na het interview krijg ik het pand te zien waar alle machines staan alsmede de zwarte crossauto voor de Beemster autocross ieder jaar. Daarna het terrein waar de stenen liggen die veel in de gemeente gebruikt worden, in herken ze. Hierna volgt met een stevige stratenmakershand het afscheid en hebben Joop en ik mailcontact over het interview dat door Joop is goedgekeurd.

Joop, bedankt voor de gastvrijheid en een kijkje binnen jullie bedrijf.
Goede zaken gewenst.

Albin Zwiers

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign