3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

René Meijer van R. Meijer Assurantiën uit Oosthuizen

Geplaatst op:

Deze keer is het de beurt aan René Meijer om ondervraagd te worden. René Meijer is eigenaar van Meijer assurantiën en is gevestigd aan de Ambachtsweg in Oosthuizen. Het mooie verbouwde kantoorpand zit op de hoek en heeft twee mooie verdiepingen waar kantoor gehouden wordt. Op het kantoor werkt René met een aantal collega’s aan verzekeringen en hypotheken voor zowel de zakelijke als de particuliere klant. René geeft daarbij meteen aan dat het voor hen belangrijk is dat de drempel er niet is om binnen te komen. De deur staat open en zo voelt het voor mij ook meteen dat ik binnenkom. Met de koffie op tafel vertelt René over zijn loopbaan en hoe hij is begonnen.

René: “Ik ben bij de Rabobank begonnen als adviseur verzekeringen. Dat was al in 1987 na mijn geflopte rechtenstudie maar dat vergeten we snel. Na de Rabobank heb ik bij Sopar in Purmerend gewerkt maar daarna ben ik bij een ander kantoor in Krommenie gaan werken waar ik het vak echt heb geleerd. Daar heb ik geleerd hoe ik er voor de klant moet zijn. Dat is nou eenmaal erg belangrijk als tussenpersoon voor verzekeringen en hypotheken. Je ontzorgt de klant en regelt een verzekering of schade van begin tot eind. Die service is zeer belangrijk. In gevallen van schade kijken we eerst naar de mogelijkheden om iets voor de verzekerde op te lossen en daarna pas wat de onmogelijkheden zijn. Overigens heb ik nog 10 jaar bij Stad Rotterdam/ASR gewerkt en daarmee in de behoorlijke keuken van een grote verzekeraar kunnen kijken”.

René geeft aan dat ze op kantoor merken dat ze best druk zijn met hun huidige klantenbestand en dat er vrijwel geen acquisitie hoeft te worden gedaan. Dat is een prettige bijkomstigheid, helemaal nu het plan er is dat het bedrijf hoogst waarschijnlijk gaat verhuizen naar de Raadhuisstraat in Oosthuizen. Het oude gemeentehuis staat nog steeds leeg waarbij René het plan heeft om minder reistijd te willen en dichter bij huis te willen werken. Van 80m2 naar 160m2 geeft veel meer rust op kantoor. Niet alleen voor het personeel maar ook voor de klant omdat je meteen kunt uitbreiden met twee mooie spreekkamers. In sommige gevallen is privacy voor de klant toch belangrijk, “vandaar dan ook deze mooie stap”.

René, 57-jarige en rasechte Amsterdammer, woont sinds 1997 in Oosthuizen aan de Maria van Sevenbergenstraat, is 31 jaar getrouwd met Inge. Samen hebben ze twee kinderen, Nick en Susanne. Nick werkt in de ICT en Susanne is startend ondernemer in de paardenwereld. René vertelt trots over zijn twee kinderen en hoe het met hen gaat. Overigens werkt Inge ook soms mee in de zaak wanneer het werk dit vraagt maar ze werkt ook nog twee dagen per week in een slagerij in Purmerend.

Op de vraag hoe René is begonnen in 2015, vertelt hij vol passie en trots: “Op mijn zolderkamer ben ik gestart. Daarna verhuisde het bedrijf naar Zaandam waarna we al snel intrek namen in ons huidige pand, dat nu dus te klein is geworden. Daar waar ik eerder bij een aantal bedrijven in loondienst heb gewerkt, heb ik eenmaal hiervoor gedurende 8 jaar een bedrijf gerund met iemand anders, maar twee kapiteins op 1 schip….. Daar heb ik veel van geleerd en heeft me ook gebracht tot wat het bedrijf nu is en ben trots hoe ik dit samen met mijn collega’s, hebben kunnen klaarspelen. We vechten voor onze klanten. Die staan hoog in het vaandel en soms moeten we ver gaan bij maatschappijen om een verzekering toch te laten uitkeren voor schade”.

Op de vraag wat voor René de beste reclame is, is hij resoluut: Mond op mond reclame, iets wat veel ondernemers herkennen en wat ik vaker hoor.  Daarnaast het vechten voor de klant. Dan win je met je bedrijf al snel terrein en komt de klant vanzelf bij je, aldus René.

Zo zit je toch al snel 1,5 uur te praten waarbij je een mooi beeld krijgt wat de ondernemer doet, wederom prachtig om te zien. In het interview is de vraag van Simon Koning meteen beantwoord, de verhuizing is luxe.

De volgende, er zijn niet zo heel veel meer over inmiddels maar de keuze is gevallen op Patrick Hooyberg. René: “Interessant beroep Patrick, vertel!!

Graag tot snel.

Albin Zwiers

 

Foto: Christy Rijser

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign