3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Ledenvergadering Warder over de VOWA

Geplaatst op:

logo VOWA

Tijdens de ledenvergadering dat op 26 oktober in café de Oude School te Warder werd gehouden, heeft  voorzitter Piet Hein Debets een presentatie gegeven aan onze leden betreffende de VOWA. De aanwezige leden hebben kunnen horen wat het belang van de VOWA is en wat de speerpunten voor de toekomst zijn.
De VOWA is opgericht met als doel om met meerdere ondernemersverenigingen gezamenlijk een sterkere vertegenwoordiging te hebben in bedrijfsmatige zaken die de regio Waterland aangaan. Piet Hein Debets is aangesteld om de verenigingen te vertegenwoordigen in regionale zaken. Dit betreft voornamelijk het gebied rondom Amsterdam en Noord-Holland boven het Noordzeekanaal.
Speerpunten hierin zijn:
1.  Onderwijs en Arbeidsmarkt
2.  Bereikbaarheid regio
3.  Toerisme

Themabijeenkomsten m.b.t. deze onderwerpen zijn of worden georganiseerd. Zowel voor overheid, gemeentelijke bestuurders , als voor ondernemers.
Ieder jaar wordt uit de aangesloten verenigingen de ondernemer van Waterland gekozen. In 2014 was deze ondernemer metaalbedrijf Nuijens uit Oosthuizen.

Na Piet Hein zijn betoog is onder leiding van het bestuur van de Zeevangondernemers verder gediscussieerd, met name de vertegenwoordiging in de regio speelde daarin een belangrijke rol. Na stemming bleek dat unaniem werd besloten bij de VOWA aangesloten te blijven. De stemming over de verhoging van de financiële afdracht van € 10,- naar € 15,-  richting de VOWA was, op een enkeling na, niet onoverkomelijk.
De leden van de Zeevangondernemers verzochten wel in de toekomst een betere VOWA informatieverstrekking naar hen toe en daarnaast wordt ieder jaar bekeken in hoeverre de VOWA-doelstellingen worden behaald.

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign