3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Mario schept orde in de chaos

Geplaatst op:

Heb je soms het gevoel dat er iets niet helemaal klopt op de werkvloer? Dan komt Mario Berselli uit Kwadijk met genoegen een keer langs om te kijken waar verbetering mogelijk is. De trainer, coach en organisatieadviseur ineen zoekt net zo lang door tot er helderheid is.

Mario is iemand die al zijn hele leven lang graag dingen uitzoekt. ‘Dat vind ik leuk om te doen en daar krijg ik een heleboel energie van. Ergens mee bezig zijn waar je energie van krijgt is heel erg belangrijk, dus dat geef ik ook mee aan mijn kinderen. Het is vaak zo dat als je iets leuk vindt om te doen, je er ook goed in bent. Ik ben dus goed in orde scheppen in de chaos.’

Probleem of symptoom?
‘Vaak word ik door het management van een bedrijf benaderd om langs te komen. Als niemand precies weet wat er moet gebeuren, dan ben ik op mijn best. Ik ben altijd op zoek naar verbindingen. Door te praten. Wat ik vaak tegenkom, is dat er wordt gedacht dat er ergens een probleem zit, maar dat dat uiteindelijk alleen maar een symptoom blijkt te zijn. Het probleem zelf ligt ergens anders. En door met de mensen in gesprek te gaan, wordt dát juist duidelijk. Het probleem kan van alles zijn. Ik heb vaak open en eerlijke gesprekken met de personen met wie ik om de tafel ga, want zij hebben er voordeel bij als duidelijk wordt waar de schoen wringt. Dan komen zij namelijk van hun last af.’

Mario: ‘Ik ben altijd op zoek naar verbindingen’

In het verleden heeft Mario zelf ook een bedrijf gehad met personeel. ‘Dat bleek niet te werken, maar toch ben ik blij dat ik het toen heb geprobeerd. Het was ontzettend leerzaam. Daarnaast ben ik iemand die liever spijt heeft van iets wat ik wel heb gedaan, dan van iets wat ik niet heb gedaan. Ik heb geleerd dat ik graag wil samenwerken, maar dan wel met mensen die zelf een eigen bedrijf of onderneming hebben. Met ondernemersgeest en eigen verantwoordelijkheid. Voor ik dit bedrijf startte, werkte ik in loondienst binnen de IT-branche. Ik zorgde ervoor dat de mensen om mij heen op de juiste plek zaten en de tools hadden om hun werk goed te doen. Dan heb ik het niet alleen over een werkende laptop, telefoon en toegangspas, maar ook over dat iemand goed in zijn vel zit.’

Fluitend naar huis
‘Ik zie mijn werk als een soort grote puzzel die opgelost moet worden. En als die puzzel af is, is er duidelijkheid en kunnen de vervolgstappen worden bepaald. Als ik een project in ga, ben ik best zwart/wit. Wie doet wat? Jij metselt en ik doe het cement. Natuurlijk sjouw ik af en toe een steen en mag jij in het cement roeren, maar verder moet duidelijk zijn wie wat oppakt. Die werkwijze bevalt wel, want veel van mijn klanten komen later nog eens terug en nieuwe klandizie komt op advies van anderen bij mij terecht. Ik heb voldoening als ik zie dat ik wat heb kunnen bijdragen door orde te scheppen in de chaos. Als ik dat heb bereikt, dan ga ik echt fluitend naar huis.’

 

Tekst: Roos Bähr | Beeld: Christy Rijser

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign