Door de geduchte tegenstanders hadden ze er niet echt op gerekend dat ze de titel ‘Ondernemer van het Jaar 2018’ van Zeevang Ondernemers in de wacht zouden slepen. Toch bleken de ondernemers in Zeevang hen gunstig gezind. Tijdens de stemronde op 4 januari jl. werden Robert Swart en Randy Schouten van De Reclamestudio verkozen tot Ondernemers van het jaar 2018.

Het bedrijf – opgericht in 2003 – begeeft zich op allerlei vlakken in de reclame en media. Robert vertelt: ‘We zijn in ons 16 jarig bestaan gestaag gegroeid en hebben in de laatste jaren ook veel uitdagingen aangenomen met initiatieven die we met verschillende partijen ontplooien. Zo hebben we in 2016 ZAAQ Media opgericht, samen met Janine Klein uit Monnickendam. Met deze uitgeverij geven we nu drie titels uit. De gemeente Edam-Volendam, Waterland en Purmerend & Beemster hebben nu een eigen magazine. Wij zijn van mening dat elke ondernemer een uniek verhaal heeft en dat wordt in deze magazines verteld. Naast de papieren versies komen alle verhalen samen op het online-platform (zaaq.nl). Van daaruit wordt het veel gedeeld op social media. We bereiken hiermee 7000 regionale ondernemers en dat levert heel veel positieve respons en waardering voor deze interviews op.’

Randy haakt hier op in: ‘Met alles wat we doen, blijven we bij ons specialisme: grafisch ontwerp. We hebben al de nodige websites ontwikkeld. En begin 2017 kwam het op ons pad om zelf een webshop te starten. We hebben World of Billiard opgericht (samen met Semwerkt! uit hoorn) waar debiljartshop.nl onder kwam te hangen. Leuk aan dit traject was en is nog steeds, dat we nu zelf de opdrachtgever zijn. Ons doel is dan ook om te kijken hoe ver we kunnen komen met de gezamenlijke kennis die we hebben. Waar lopen we tegenaan en wat komt er allemaal bij kijken? Een leerzaam traject dat ons veel inzicht en kennis heeft gegeven met de facetten van een webshop. In het vierde kwartaal van 2017 ging de website live en in 2018 hebben we zo goed als quitte kunnen draaien. Het is echt een nichemarkt, waar we inmiddels een flink deel van gewonnen hebben.’

Hoe ziet de toekomst er uit? ‘Voor 2019 hebben we nog een heel mooi project liggen. We gaan heel binnenkort een nieuwe website lanceren waar unieke vloeren of vloerkleden besteld kunnen worden. Deze vloeren worden op maat geprint en zijn zowel particulier als zakelijk toepasbaar. We hebben hiervoor al heel veel eigen designs gemaakt, maar we werken daarmee ook samen met verschillende kunstenaars die ontwerpen maken’, aldus Randy.

‘We zijn heel trots op deze waardering. Dat je wordt voorgedragen door collega ondernemers en dan tijdens een stemronde op de avond zelf als ‘winnaar’ uit de bus komt, is bijzonder en daar zijn we dan ook heel dankbaar voor’, sluiten Robert en Randy af.

Foto: Christy Rijser

© Zeevang Ondernemers 2019
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign