3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Succesvolle en gezellige thema-avond in Warder

Geplaatst op:

warder-4-11-2016_1 warder-4-11-2016_2

Onder grote belangstelling – de theaterzaal zat vol – is vrijdag 4 november j.l. om 20:00 uur een Thema-avond gehouden in café-restaurant De Oude School.
De aanwezigen kregen 2 interessante onderwerpen voorgeschoteld. Kees Tuijp van Molenaar & Zwarthoed gaf informatie en uitleg over alles wat nodig is om op een juiste wijze een Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Waarom dit precies en volgens bepaalde regels moet worden gedaan, bleek wel uit een aantal voorbeelden waarbij ondernemers in de problemen kwamen of dreigden te komen bij het indienen van een claim. De waarde van een goed verzekeringskantoor die voor de belangen van hun verzekerde opkomt bleek ook duidelijk. Opmerkelijk was dat, volgens het CBS, slechts 10% van de zelfstandige ondernemers een AOV hebben afgesloten, dus voldoende reden onder de leden van ZO! dit onderwerp aandachtig te volgen.

Hierna was het beurt aan Erik de Jongh van Sunforce. Een onderwerp waar regelmatig wat over in de diverse media is terug te vinden. Recent nog dat het mogelijk is via dakpannen zonne-energie op te wekken. De firma Tesla investeert veel geld om mogelijk te maken de opgewekte energie op te slaan in accu’s/batterijen en te gebruiken op momenten dat geen zon schijnt. Door Erik werden de aanwezigen geleid door de wereld van het opwekken van duurzame energie via zonnecellen in panelen en waar verschillen soorten panelen bestaan met verschillende opbrengsten. De opgewekte zonne-energie moet via een omvormer naar de meterkast en op het stroomnet worden aangesloten. De koper heeft mogelijkheden OF als ondernemer OF als particulier subsidie te ontvangen. De subsidie voor de particulier bestaat uit het via de belastingdienst terugvragen van de 21% Btw. De ondernemer heeft verschillende subsidiemogelijkheden, teveel om hier toe te lichten. De geïnteresseerde kan terecht op de website van Sunforce om hier inzicht in te krijgen.

Een interessante avond dat werd afgesloten met een businessborrel en de aanwezigen gaven aan tevreden te zijn over deze actuele onderwerpen die vanuit het bestuur van ZO! zijn geïnitieerd.

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign