3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

VOWA ondernemer 2015 Jan Rietvink genomineerd

Geplaatst op:

De Oude School in Warder stroomde woensdagavond vol met ondernemers en gemeentebestuurders uit de regio Waterland. De VOWA organiseerde de jaarlijkse verkiezing voor de Ondernemer van het jaar 2015 in de regio Waterland.
Spannend en gezellig was het in café restaurant De Oude School waar eigenaresse Foz le Loupe haar zaak sfeervol had aangekleed om de vele gasten te ontvangen. De winnaars van de titel ondernemer van het jaar in hun eigen Waterlandse gemeenten streden hier om de titel van Ondernemer van het jaar in de regio Waterland. Een verkiezing die telt. Mooi was ook de aandacht vanuit de gemeentebesturen uit de regio. Van alle gemeenten was of een burgemeester of een wethouder aanwezig.

Gastheer was dit jaar ZO! en dus verantwoordelijk voor de omlijsting van het programma en hierdoor een uitgelezen kans om de ondernemersvereniging te presenteren. Ons bestuurslid Paul Walgering had een plan uitgewerkt, waar hij in ging op het grote aantal ondernemers dat landelijk gezien binnen de voormalige gemeente Zeevang aanwezig zijn. Dit was een landelijk nieuwsitem van BNR Nieuwsradio waarover Frans Rijnders en Monica Pronk op 5-8-2015 live voor de radio uitleg gaven. Tijdens het welkomstwoord voor het grote aantal aanwezigen dat Paul voor ZO! professioneel en informatief verzorgde, zoemde hij in op het verleden, ‘wat kon de oorzaak hiervan zijn?’. Hij ging terug in de periode dat honderden jaren geleden de Zeevangse melkveehouders hun melkvee hielden op kleine stukjes grond in het veenweidegebied met hoge waterstanden. Bittere armoede overheerste deze periode de gezinnen en alleen door te blijven knokken overleefden deze agrariërs. In 1960 werd het qua ondernemen voor sommige agrariërs weliswaar beter door de ruilverkaveling, maar de vele agrariërs die moesten stoppen moesten als ondernemers op zoek naar ander werk. En dit lukte, wat volgens Paul de reden is dat vanuit deze knok-cultuur nog steeds met succes bedrijven worden opgericht en het als ondernemers goed doen in de regio of zelf nationaal of Internationaal. De herkomst van deze knokkers van vele tientallen jaren geleden is nog steeds in de oude gemeente Zeevang terug te vinden. Bedrijven als Pasterkamp Installateurs bestaan als familiebedrijf dit jaar 175 jaar en familiebedrijf Garage Kochheim bestaat zelfs nog langer, op een paar jaar na zelfs 200 jaar. Aan de aanwezigen werd duidelijk gemaakt dat de oorsprong van ons bedrijventerrein en de huidige markt in Oosthuizen een initiatief is geweest van ZO!
De muzikale omlijsting werd voor rekening genomen door ‘het Bonte Levenslied’, die bij aanvang en na afloop tot volle tevredenheid van alle aanwezigen deze feestelijke bijeenkomst opluisterden.

ZO_VOWA_2015_1_640x347

Natuurlijk was het hoogtepunt van de avond de verkiezing van de ondernemer van 2015 in ons Waterlandse gebied. De genomineerden, wooronder onze Jan Rietvink van Rietvink architecten te Oosthuizen, stonden gespannen op het toneel. De spot was op hen gericht en wie zou dit jaar de winnaar worden? De voorzitter van de VOWA, Piet Hein Debets, memoreerde op humoristische wijze de tot stand koming van de jury rapporten en wat bij de gesprekken was opgevallen. De spanning werd opgevoerd en de winnaar 2015 werd…….. Van ’t Hek funderingstechnieken in de Zuidoostbeemster. Applaus en met de uitgedeelde champagne werd door alle aanwezigen op de prijswinnaar geproost. Alle genomineerden een juryrapport en een welverdiende bos bloemen rijker waren tevreden op de wijze hoe allen voor het welverdiende voetlicht werden gebracht. Dat je daar als genomineerde staat ben je in feite als een winnaar!

Een fantastische ambiance deze avond in Warder tijdens deze verkiezing, wat zeker tot stand kwam door Foz en haar crew die de hele avond de lekkerste hapjes uitserveerden en de glazen vulden. Het bestuur van ZO! kan terugkijken op een geslaagde avond waar ze als gastheer optrad.

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign