3
1
0
Kerst-webheader
EdamVolendam-CecileMooijerZAAQ
EdamVolendam-WesselsRolluikenZAAQ
ZeevangOndernemers-TrouwenmetManon
ZeevangOndernemers-WimDoets
Ondernemer-in-de-spotlight
KennisMakenMet-Remco
Milatz
Simkopaint-3-generaties-koning
ReneMeijer
Ondernemend-op-pad…-1024x614
RonaldWouda
Verstand-van-bloem-en-plant
Een-mooi-einde
Metaalbewerker
slager-768x461
Martin-Wouda
DominiqueBeets_Hairstyling-Dominique
EstherOphoff-SchermerWijnkopers-1024x467
Gerard Sens Behang- en Schildersbedrijf - zeevangsondernemers.nl
Albin
previous arrow
next arrow

Woon- en interieur wensen op maat

Geplaatst op:

Al een kwart eeuw werkt Roel Brussel onder de naam Garant Klus Bedrijf. Sinds 1,5 jaar heeft de Oosthuizenaar daar een nieuw bedrijf bij: Maatwerk.shop. Onder deze naam ‘bouwt’ hij de wensen en ideeën van de klant om naar een op maat gemaakt product.

Inmiddels is Roel al 25 jaar actief als zelfstandig ondernemer. ‘Het was best een sprong in het diepe’, zegt Roel. ‘Voor ik voor mijzelf begon, ben ik twintig jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Op een gegeven moment had ik behoefte aan iets meer concreets en zodoende startte ik mijn eigen bedrijf. Deuren afhangen, de badkamer renoveren, de zolder verbouwen, het buitenwerk schilderen: voor al dit soort allround klussen ben je bij mij aan het juiste adres.’

Vindingrijke oplossingen

‘Ondertussen heb ik een aardige klantenkring opgebouwd. Veel klanten komen via-via bij mij terecht. Hoort zegt het voort, en zo werkt het echt in de praktijk. Anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met Maatwerk.shop. Mijn broer is het technische brein achter de website. De naam zegt het al, we leveren maatwerk. Aan de hand van de wensen van de klant, ga ik iets uitwerken. Dit idee is ontstaan doordat ik geregeld de vraag kreeg of ik ergens een oplossing voor wist. Bijvoorbeeld op welke wijze een trapkast praktisch ingedeeld kan worden. Daarnaast heb ik al sinds ik klein ben een voorliefde voor hout, dat komt bij dit nieuwe bedrijf ook goed tot zijn recht.

Unieke producten

De grootste uitdaging is dat de producten niet zomaar te koop zijn. ‘De woon- en interieurwensen zijn op maat, dus alles is uniek. Ik ga naar de klant om de wensen te inventariseren en deze in te meten. Zo weet ik precies wat ze willen. Naar aanleiding daarvan maak ik een offerte, plan en werktekening. Vervolgens ga ik aan de slag in mijn werkplaats. Het is erg leuk om zelf alles uit te denken en daarna te maken. Ik gebruik vaak Pinterest om inspiratie op te doen. Hier vind je de mooiste dingen, waardoor je zelf ook weer nieuwe ingevingen krijgt.’

‘Ik zit zo’n twee jaar voor mijn pensioen. Ik merkte soms dat bepaalde werkzaamheden mij zwaarder begonnen te vallen. Als de trend bijvoorbeeld bepaalt dat het ‘in’ is om grote badkamertegels te hebben, dan is het lichamelijk intensiever om die badkamer te realiseren. Maatwerk.shop is dus niet alleen in het belang van de klant, maar ook van mijzelf, omdat het fysiek minder zwaar is. Ik hoop dat ik, als mijn gezondheid het toelaat, nog lang lekker kan doorwerken in mijn werkplaats en mooie dingen kan maken.’

 

Tekst: Roos Bähr  |  Beeld: Christy Rijser

© Zeevang Ondernemers 2024
Ontwerp: De Reclamestudio | Realisatie: Pixel Webdesign